Energy Campus

Het nieuwe opleidingscentrum van STIEBEL ELTRON

In de Duitse hoofdvestiging van STIEBEL ELTRON opende onlangs de STIEBEL ELTRON Energy Campus. STIEBEL ELTRON bouwde de campus als “overgangslaboratorium naar duurzame energiebronnen”.

Elk jaar zal het opleidingscentrum ongeveer 6000 professionals uit de duurzame energiesector verwelkomen vanuit heel Europa: architecten, aannemers, energieconsulenten, groothandelaars en installateurs, die innoverende oplossingen willen vinden voor de uitdagingen van morgen op het gebied van energie.

Het gebouw is door STIEBEL ELTRON ontworpen als uithangbord van technische mogelijkheden. Het gebouw van 4000 vierkante meter omvat vergader- en conferentiezalen, praktijkruimtes en een restaurant. In de praktijkruimtes kunnen de professionals ervaring opdoen rond warmtepomp-, ventilatie- en warmwatersystemen.

De warmtepomptechnologie van STIEBEL ELTRON staat volledig in voor het verwarmen en koelen van de Energy Campus. Het duurzame concept wordt aangevuld door een geoptimaliseerde bouwschil en een fotovoltaïsch systeem ingewerkt in de gevel en op het dak, met een totaal vermogen van ongeveer 120 kWp. De opgewekte elektriciteit wordt gebruikt voor het warmtepompsysteem en voor de elektrische toestellen in de campus.

Het energiepositieve gebouw werkt als een elektrische centrale en een duurzame energie-accumulator. Een groot thermisch buffervat en een warmwaterboiler dragen bij tot het uitgesteld verbruik van de opgewekte energie. Het intelligente energiebeheersysteem bevat ook een elektrisch laadstation voor het gebouw, met oplaadpunten voor elektrische auto's en fietsen.

De Energy campus van STIEBEL ELTRON is het toonbeeld van een optimaal gebruik van duurzame energietechnieken. Professionals vanuit heel Europa zijn er welkom om ervaring op te doen met de planning en installatie van deze technieken.