LWZ 504 all-in-one ventilatietoestel met inverter warmtepomp

Eén toestel voor ventilatie, verwarming, koeling en warm water met invertertechniek

De LWZ 504 is de nieuwe versie van het all-in-one ventilatietoestel van STIEBEL ELTRON. De ingebouwde lucht | water-warmtepomp is het nieuwste model met een speciale, bijzonder efficiënte inverter compressor. De LWZ 504 staat voor vier functies: ventilatiesysteem D, verwarming, warm water en desgewenst ook koeling.

De LWZ is multifunctioneel, uiterst efficiënt en heeft een mooi, modern design. De gebruiksvriendelijke regeling gebeurt op een lcd-scherm met een handig touch wheel. Het toestel is Smart Grid ready en kan dus ‘communiceren’ met een fotovoltaïsche installatie om de zelf opgewekte stroom zo goed mogelijk te benutten. De ingebouwde warmtepomp met inverter compressor heeft een vermogen van 5,2 kW en haalt een zeer hoog rendement, met een COP van 3,7 bij A2/W35*.


De ventilatie gebeurt over een kruistegenstroomwarmtewisselaar, met 90% warmterecuperatie. Het warm water zit in een boilervat van 235 liter, goed voor 375 liter mengwater van 40 °C, dat eventueel aangesloten kan worden op thermische zonnecollectoren. Ook een energie-efficiënte circulatiepomp is ingebouwd in dit compacte toestel. Het volledige systeem heeft een energielabel A+/A++**.

De LWZ 504 is een klassevolle, prijsgunstige, plaatsbesparende en zeer efficiënte oplossing voor de verwarming en ventilatie van de lage energie- of BEN-woning.

* Volgens EN 14511 (buitentemperatuur 2 °C, verwarmingswatertemperatuur 35 °C)
** Energieklasse bij gemiddeld klimaat, W55/W35.