LWZ Trend: 3-in-1 ventilatiesysteem D met warmtepomp

Laag energieverbruik door intelligente combinatie

De LWZ Trend is het nieuwste toestel in de succesvolle LWZ-reeks van compacte all-in-one toestellen die een ventilatiesysteem D en een lucht/water-warmtepomp slim combineren. Het resultaat van die intelligente combinatie is een minimaal energieverbruik. De binnen opgestelde LWZ Trend zorgt voor ventilatie, verwarming en warm water.


Zeer laag verbruik door extra warmterecuperatie

Het grote voordeel van de unieke combinatie van een ventilatiesysteem en een lucht-/water-warmtepomp in één toestel, is een zeer laag energieverbruik.
Enerzijds wordt de aangevoerde buitenlucht voorverwarmd door energie die achterblijft in het koeltechnische systeem achter de condensor. Anderzijds gebruikt de warmtepomp de 10% restwarmte die het ventilatiesysteem niet kan recupereren uit de afgevoerde lucht. Daardoor geniet de warmtepomp van een verhoogde brontemperatuur en zal deze dus zeer weinig verbruiken.

Hoog sanitair comfort

Naast het ventilatiesysteem en de warmtepomp, zit er ook een 235 liter boilervat in de LWZ Trend. Het levert tot 375 liter mengwater van 40 °C, ruim voldoende voor een comfortabele warmwatervoorziening voor vier à vijf personen. De levensduur van de boiler is gegarandeerd door een signaallampje dat aangeeft wanneer de anode aan vervanging toe is.

Prijsgunstiger zonder koeling en solar

De overige modellen in de huidige LWZ-reeks vervullen nog een vierde functie: koeling. Aangezien woningen steeds beter beschermd worden tegen oververhitting, is koeling vaak een overbodige optie. Daarom werd de LWZ Trend niet met deze functie uitgerust, wat het toestel prijsgunstiger maakt. In tegenstelling tot andere LWZ-toestellen is de LWZ Trend is ook niet geschikt voor aansluiting op een thermisch zonnesysteem, wat de prijs nog verder drukt.

Alle technieken netjes op 1 vierkante meter

Nog een pluspunt van de LWZ-toestellen is hun compactheid. Alle HVAC-technieken zitten in één toestel, dat gemakkelijk en snel geïnstalleerd is. Het geheel ziet er modern, ordelijk en netjes uit. Bovendien blijft de buitenzijde van de woning gespaard van een buitenunit.