Project Energy – het initiatief voor het Huis van de Toekomst en de inzet van duurzame energie

Welke energieconcepten heeft de energietransitie nodig?

Stroom – de energiedrager van de toekomst: om alle toekomstige behoeften efficiënt te kunnen coördineren en doelgericht uit te breiden, is STIEBEL ELTRON in 2013 gestart met Project Energy. Ons initiatief voor het Huis van de Toekomst.


Ons initiatief voor het huis van de toekomst

Hoe zal de architectuur in de toekomst veranderen?

De wereld verandert. De motor van verandering wordt door niemand betwist: de klimaatverandering die reeds heeft ingezet en de steeds schaarser wordende bronnen. Wereldwijd werken bedrijven en wetenschappers aan de ontwikkeling van nieuwe technieken en producten. Regeringen vereisen een nieuwe standaard. En iedereen weet: de tijd vereist een nieuw denken, een nieuwe manier om om te gaan met energie. Deze onderwerpen hebben wij van STIEBEL ELTRON tot de kerngebieden van onze product- en ontwikkelingswerkzaamheden gemaakt. We beschikken over producten om de productie van warmte en warm water efficiënt te controleren en om regeneratieve vormen van energie op te nemen. U gebruikt technieken, die nu al een essentiële rol spelen in het Huis van de Toekomst. Wij zijn er van overtuigd: we staan pas aan het begin van een grote ontwikkeling. Om alle toekomstige behoeften efficiënt te coördineren en doelgericht uit te breiden, is STIEBEL ELTRON in 2013 gestart met Project Energy – het initiatief voor het Huis van de Toekomst.


„Het gaat niet alleen om energie, maar veel meer om de intelligentie om deze juist te benutten.“
Intelligent Home Comfort

Wat is Project Energy?

Project Energy: het Huis van de Toekomst draait op groene stroom - Energietransitie vereist anders denken, ook in de bouwsector.

Wereldwijd werken regeringen, bedrijven en wetenschappers eraan om de uitdagingen van de Energietransitie – met het oog op klimaatverandering en steeds schaarser wordende bronnen – aan te kunnen. Ook STIEBEL ELTRON?

Wij van STIEBEL ELTRON als innovatiegedreven fabrikant op het gebied van Home Comfort nemen onze verantwoordelijkheid en zien deze uitdagingen als een kans. Daarom zijn we ons grootschalige initiatief voor het Huis van de Toekomst gestart: Project Energy.   

Wat is dat?
Project Energy is gebaseerd op de duidelijke filosofie, dat in het Huis van de Toekomst elektriciteit uit duurzame bronnen de juiste vorm van energie zal zijn. Alleen met elektra als universele vorm van energie en toonaangevend middel op de energiemarkt kan het Huis zijn plaats in de energietransitie vinden. Dat omvat de productie van electriciteit evenals de opslag, aangevuld met een intelligente wijze van beheer van energiestromen in het huis en de communicatie met een slim openbaar netwerk, de Smart Grid.


„De energietransitie: iedereen heeft het erover – ik heb deze in huis.“
Onafhankelijk door het Home Comfort van morgen.

Project Energy-Kompas - Duurzame energie efficiënt inzetten, opslaan en gebruiken

Welke trendsettende ideeën zullen de toekomst vorm geven?

Wij nemen de leidende rol voor de energietransitie.

Als innovatieve leverancier van oplossingen met meer dan 90 jaar ervaring weten wij: de tijd is rijp voor energie-efficiëntie, verweven en bestendige oplossingen, die we zuiver, zeker en op een verantwoorde manier aan de volgende generaties kunnen doorgeven. Met Project Energy bieden we totaaloplossingen voor de huis- en gebouwentechniek van de toekomst: Energie opwekken (Erzeugung in de afbeelding hiernaast), Energie opslag (Speicherung), Energie efficiëntie (Effizienz) en Energie beheer (Management).

 

ENERGIE OPWEKKEN

Natuurlijke potentiële energiebronnen intelligent benutten.
Wie de mogelijkheden gebruikt die momenteel al bestaan, kan met gemak een aanzienlijk deel van zijn energiebehoefte zelf opwekken. Niet voor niets voorzien steeds meer woningeigenaren hun woning van zonnepanelen, waarmee ze zorgen voor een grotere onafhankelijkheid op het gebied van energie.

 

ENERGIE OPSLAG

Slim omgaan met duurzame energie.
Met duurzame energie wordt de markt niet langer gestuurd door vraag, maar in toenemende mate door aanbod. Want als electriciteit uit duurzame bronnen wordt verwekt, laat dit zich niet beïnvloeden. Het is dus belangrijk om decentrale mogelijkheden in te zetten, die het mogelijk maken om stroom op te slaan die opgewekt is door zonnepanelen. Batterijen kunnen bijvoorbeeld nu al overtallige stroom opslaan, om deze op een later tijdstip weer ter beschikking te stellen. Energie laat zich echter ook in de vorm van warmte opslaan. Warmwaterboilers met uitmuntende isolatie bieden hiervoor een even eenvoudige als betrouwbare oplossing.


LWZ 8 CS PREMIUM en Zonnepanelen - De STIEBEL ELTRON oplossing voor het Huis van de Toekomst

Het perfecte duo

LWZ 8 CS PREMIUM | De centrale verwarming voor het Huis van de Toekomst

  • Biedt 4 functies in één apparaat - verwarmen, ventileren, warm water en koelen
  • Uitstekend geschikt voor nieuwbouw
  • Energiebesparende Invertertechniek
  • Ventilatie met tot 90% warmteterugwinning
  • Hoger warmwatercomfort door goed geïsoleerde 235-liter-boiler
Naar het product

Zonnepanelen | De fotovoltaïsche module voor nog meer onafhankelijkheid

  • Ecologische energieproductie
  • Investering op lange termijn de moeite waard door hoog rendement
  • Een afgestemd totaalsysteem en hoogwaardige producten zorgen voor optimale opbrengst
Naar fotovoltaïsche producten

"De energie ontstaat daar waar hij nodig is: bij mij thuis."
Energietransitie thuis.

Ervaring met het Huis van de Toekomst

Verhalen uit de dagelijkse praktijk: Meinolf Bonnekoh (48) is sinds 15 jaar elektro-installateur. Dagelijks werkt hij aan de verwarming in het zuiden van Soest (Nordrhein-Westfalen, Duitsland). Voor zijn eigen meergezinswoning koos hij inzake Haustechnik voor een combinatie van een STIEBEL ELTRON lucht-warmtepomp, gecontroleerde ventilatie en een fotovoltaïsche-installatie – een energetisch schoolvoorbeeld. Op het blog STIEBEL ELTRON Energy Life vertelt hij over zijn ervaringen.

Naar Blog STIEBEL ELTRON Energy Life (Duitstalig)