Moderniseren voor meer energie-onafhankelijkheid

Onafhankelijkheid betekent vrijheid. Met moderne warmtepompen bereikt u dit inzake energie.

Decentrale energievoorziening

Eenmalig investeren, langdurig profiteren. Met uw persoonlijke energietransitie investeert u in de waardestijging van uw onroerend goed en voldoet u aan de actuele en op dit moment bekende toekomstige energienormen. Bestaand onroerend goed heeft vaak een hoog besparingspotentieel. Door passende maatregelen voor de isolatie van de schil van het gebouw kan al veel gewonnen worden. Investeren in een warmtepompsysteem is vrijwel altijd zinvol. Vooral bij oudere woningen betaalt dit zich vaak snel uit.

Continuïteit van de energievoorziening

Klimaatverandering, de uitputting van gas en de daarmee verbonden schommelende energieprijzen. Met uw persoonlijke energietransitie beschermt u zich tegen (on)voorziene politieke ontwikkelingen, welke de energieprijzen beïnvloeden. Bijvoorbeeld met een warmtepomp, die aangedreven wordt met stroom uit steeds meer regeneratieve bronnen – zo maakt u zich onafhankelijk van schommelende gasprijzen en beschermt u tevens het milieu.

Duurzaamheid

Met milieuvriendelijke en duurzame energietechnologie, levert u uw bijdrage aan een verantwoorde omgang met natuurlijke bronnen. Zo verminderen warmtepompen aantoonbaar de CO2-uitstoot en werken op dit gebied volledig emissievrij. Moderne ventilatiesystemen met warmteterugwinning winnen daardoor tot 90% van de energie terug, die door het conventionele luchten door het raam verloren gaat. Indien aanvullend gecombineerd met een zonnesysteem of fotovoltaïsch systeem (zonnepanelen) is dit tot een uiterst efficiënt totaalsysteem uit te breiden.


"Wij hebben de energie, om dingen te veranderen. Daarom ontwikkelen we al bijna 40 jaar een verwarmingstechniek op basis van duurzame energie."
STIEBEL ELTRON

Warmtepompen bij renovatieprojecten - kan dat? Op onze campus in Holzminden verklaren wij innovatief Home Comfort: bijvoorbeeld, dat warmtepompen natuurlijk ook in renovatieprojecten ingezet kunnen worden - eenvoudig en verstandig!


"Een verwarmingsketel verbrandt gas. Een warmtepomp niet. Deze heeft milieuenergie nodig, die onbeperkt tot onze beschikking staat. Ik denk dat dat bij mij past."
Warmtepompen. Omdat het milieu boordevol energie zit.

Expert gezocht?

Heeft u vragen? Wij hebben antwoorden.

Weten, wat u nodig heeft

De installatie van een warmtepomp is voor iedere woning anders en vereist maatwerk oplossingen. Daarvoor is een gekwalificeerd en deskundig advies nodig. Neem contact met ons op voor een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Moderniseringssubsidie

De kracht van kennis

Warmtepompen: nu subsidie aanvragen!


Er zijn veel goede redenen, om te kiezen voor een modernisering van uw verwarmingsinstallatie met een warmtepomp. De installatie van warmtepompen in bestaande gebouwen wordt vaak met subsidies gestimuleerd – daardoor wordt de terugverdientijd van uw installatie aanzienlijk verkort.


Meer lezen over subsidie
Diverse subsidiemogelijkheden
Lucht | water-warmtepompen

Hoe hoog de subsidie is, hangt af van diverse factoren.

Op onze subsidiepagina vindt u uitgebreide informatie rondom het thema subsidie. U kunt hier door middel van een stappenplan uw subsidieaanvraag indienen.

 

 

Alles over subsidie
Voor welke producten geldt de subsidie? Tot enkele duizenden euro's subsidie ontvangen?
Lees het op onze subsidiepagina

WPL 15/25 - De STIEBEL ELTRON oplossing voor modernisering

Inverter lucht | water-warmtepompen: energie-efficiënte werking afhankelijk van de vraag naar warmte

WPL 15/25: slimme invertertechniek

Efficiënt: warmtepompen met invertertechniek draaien bij lagere buitentemperaturen met een hoger rendement. Gedurende de dag - als de ruimtetemperatuur wellicht maar een graad varieert - werkt deze warmtepomp met aanzienlijk lagere vermogens om zo energie te besparen.

Meer over lucht | water-warmtepompen lezen

Voordelen voor bij u thuis

  • Hoge efficiëntie door vraagafhankelijke regeling van de invertercompressor
  • Efficiëntieverhoging door tussenliggende stoom / natte stoominjectie 
  • Hoge prestatiecoëfficiënt
  • Zeer stille werking
  • Condensopvangbak wordt efficiënt ontdooid via het koelcircuit
  • Tijdgeoptimaliseerde en energie-efficiënte ontdooiing in omgekeerde cyclus
  • Regeling via warmtepompmanager WPM 2.1 of WPM 3 (noodzakelijke accessoires)
  • Tot + 65°C aanvoertemperatuur mogelijk
  • Laag energieverbruik door moderne efficiency-technologie 
  • Variabel te combineren met het STIEBEL ELTRON-boilerprogramma
Naar de WPL 15/25