Wilt u ook besparen op uw energiekosten? Energiebesparendoejenu!

#energiebesparendoejenu

Heeft u wel eens nagedacht over de inzet van een warmtepomp? Dankzij diverse subsidieregelingen en de stijgende gasprijzen wordt investeren in duurzame oplossingen steeds interessanter.

Het kabinet focust zich op de bouw van energiezuinige woningen en het aardgasvrij maken van (jaarlijks) zo'n 30.000 tot 50.000 bestaande woningen. Doel? De CO2-uitstoot omlaag brengen. Woningbouwcorporaties gaan hiermee aan de slag, maar ook huiseigenaren en VvE’s kunnen vanalles doen om hun woningen duurzamer te maken. Om de beschikbare subsidie voor woningisolatie en duurzame systemen voor warm water en verwarming te promoten is de landelijke overheid op 22 januari 2018 gestart met de campagne #energiebesparendoejenu.

Diverse producten en oplossingen van STIEBEL ELTRON bieden oplossingen om uw woning te verduurzamen en energie te besparen. Betaal niet langer teveel aan energie en wacht niet tot morgen, want #energiebesparendoejenu

Wilt u ook gratis warmte uit lucht, bodem of water?

Een warmtepomp haalt beschikbare warmte uit de bodem, het grondwater of de lucht. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om uw water voor de douche en keuken en ook uw huis te verwarmen. Zo bespaart u op uw energiekosten. #energiebesparendoejenu

De voordelen van een warmtepomp:

  • Minder stookkosten: tot wel 50% minder
  • Energiebesparing, zelfs bij een buitentemperatuur van -20 °C
  • Ecologisch verwarmen zonder CO2-uitstoot ('nulemissieverwarming' bij gebruik van groene stroom)
Hoe werkt dat dan, zo'n warmtepomp? Bekijk dat in onderstaande video.

Hoe werkt een warmtepomp? In deze video ontdekt u de werking van een warmtepomp. Klik hier en ontdek de warmtepomp werking!

Hoe werkt een warmtepomp:

·         Een warmtepomp zet omgevingsenergie om in warmte voor uw woning. De warmtepomp onttrekt warmte uit het water, de bodem, de buitenlucht of de afvoerlucht door middel van een verdamper, en geeft deze dan via een condensor af aan het verwarmingssysteem.

·         Het rendement van een warmtepomp is zeer hoog: met één deel elektriciteit wekt hij tot 6 delen warmte op! Het verbruik van de warmtepomp is dan ook zeer laag ten opzichte van de klassieke ketels, die met één deel gas slechts één deel warmte opwekken.

·         De warmtepomp werkt dus een deel op elektrische energie en een groot deel op groene energie, en is zo een zeer interessante alternatieve verwarming. De warmtepomp heeft de elektrische energie nodig om de lage temperaturen uit de omgeving naar een hoog temperatuurniveau te brengen voor de verwarming en warm water.

"Zeer tevreden over het comfort en de besparing"

Een tevreden klant aan het woord...

"Wij hebben ons huis in eigen beheer gebouwd in Noord-Brabant. De architect heeft de achterzijde geheel in glas ontworpen en ook bevat het huis een glazen patio. We werden voor de EPC-berekening min of meer gedwongen om na te denken over duurzaamheid. Dat resulteerde in een warmtepomp van STIEBEL ELTRON en een dak vol zonnepanelen. Wat een comfort! En wat een besparing want een gas-aansluiting hadden we niet nodig. Met die stijgende gasprijzen wordt de terugverdientijd bovendien steeds korter. 

In de winter is de woning behaaglijk warm en hebben we nergens last van tocht, omdat het hele huis warm is. Wel zo comfortabel als je 's nachts uit bed moet voor kleine kindjes. In de zomer werkt het andersom en houden we de vloer koel met hetzelfde systeem. Zo wordt het in huis een stuk minder warm. Duitse degelijkheid, wij zouden niet meer anders willen. We kunnen iedereen een warmtepomp van STIEBEL ELTRON aanbevelen. Een betrouwbare en kundige partner die zijn sporen al jarenlang verdiend heeft."

Bas