Alle weetjes rondom warmtepompen

Hoe werkt dat nou eigenlijk, zo'n warmtepomp? Hoe zit het met energielabels? En hoe vraag ik subsidie aan?

Hoe werkt een warmtepomp? In deze video ontdekt u de werking van een warmtepomp. Klik hier en ontdek de warmtepomp werking!

Hoe werkt een warmtepomp:

·         Een warmtepomp zet omgevingsenergie om in warmte voor uw woning. De warmtepomp onttrekt warmte uit het water, de bodem, de buitenlucht of de afvoerlucht door middel van een verdamper, en geeft deze dan via een condensor af aan het verwarmingssysteem.

·         Het rendement van een warmtepomp is zeer hoog: met één deel elektriciteit wekt hij tot 6 delen warmte op! Het verbruik van de warmtepomp is dan ook zeer laag ten opzichte van de klassieke ketels, die met één deel gas slechts één deel warmte opwekken.

·         De warmtepomp werkt dus een deel op elektrische energie en een groot deel op groene energie, en is zo een zeer interessante alternatieve verwarming. De warmtepomp heeft de elektrische energie nodig om de lage temperaturen uit de omgeving naar een hoog temperatuurniveau te brengen voor de verwarming en warm water.

Eenvoudige installatie

De complete producten van STIEBEL ELTRON zorgen voor minder installatiewerk.

STIEBEL ELTRON heeft een hoge mate van integratie van installatiecomponenten in haar producten. Dit betekent dat onze producten erg compleet zijn. Dit heeft voordelen voor de installateur: namelijk minder installatiewerk (dus lagere kosten voor de consument), minder kans op fouten (ook goed voor de consument), een strakke installatie (ziet er fraai uit in een woning).