STIEBEL ELTRON

Een onderneming vol energie

STIEBEL ELTRON behoort tot de internationale markt- en technologieleiders op het gebied van woningtechniek en duurzame energie.

Oprichter dr. Theodor Stiebel
Oprichter dr. Theodor Stiebel

 

De STIEBEL ELTRON groep dankt haar historische succes aan technische uitmuntendheid, kwaliteit, innovatie, betrouwbaarheid en persoonlijke service. Met vijf nationale en internationale productielocaties, wereldwijd 24 dochtervennootschappen en verkooporganisaties wereldwijd en vertegenwoordiging in meer dan 120 landen is STIEBEL ELTRON een global player, die zo'n 40 procent van zijn omzet realiseert in het buitenland.

De oprichter van de onderneming, dr. Theodor Stiebel, startte in 1924 in Berlijn met het voornemen om producten te ontwikkelen en te fabriceren die energiezuiniger, veiliger en comfortabeler zijn. Dit doel houdt stand tot op vandaag. Momenteel is de onderneming half eigendom van Frank Stiebel en half van de Stiebel-familiestichting, opgericht door dr. Ulrich Stiebel.

Familietraditie is zonder twijfel een belangrijke factor in het imago van STIEBEL ELTRON. Voor Frank en dr. Ulrich Stiebel, de zonen van de oprichter, spelen echter de 3.000 medewerkers de belangrijkste rol. Met STIEBEL ELTRON International GmbH en de nationale en internationale distributienetwerken realiseren ze jaarlijks een totale omzet van 470 miljoen euro. Alles hangt af van de moederonderneming STIEBEL ELTRON GmbH & Co.

De STIEBEL ELTRON Groep wordt momenteel geleid door de directeuren dr. Nicholas Matten voor verkoop, marketing en financiën en dr. Kai Schiefelbein voor techniek, inkoop en personeel.

Het bedrijf wordt begeleid door een vijf-koppige Raad van Bestuur onder leiding van dr. Axel Frhr. v. Ruedorffer, alsmede de leden van het bestuur dr. Ulrich Stiebel, Frank Stiebel, prof. dr. Gerd Litfin en Walter Münnich.

STIEBEL ELTRON GmbH & Co. KG

Hoofdvestiging: Holzminden (Duitsland)

Producten:

 • Duurzame energie
 • Warm water
 • Elektrische verwarming
 • Airconditioning
Logo STIEBEL ELTRON

Internationaal succes – het concern STIEBEL ELTRON

Centraal in de STIEBEL ELTRON Groep staan STIEBEL ELTRON GmbH & Co. KG en STIEBEL ELTRON International GmbH met hun nationale en internationale verkooporganisaties. De centrale merken wereldwijd zijn STIEBEL ELTRON en AEG Haustechnik, die op nationaal niveau aangevuld en ondersteund worden door andere merken als Zanker en Tatramat. Verder steunt het concern op functionele merken zoals Tecalor en jarenlange samenwerkingsverbanden met handelspartners zoals de booronderneming Geowell.

In totaal telt de groep 26 dochterondernemingen, gevestigd in Europa, Rusland, Azië, Australië en Noord-Amerika. De totale omzet bedroeg in 2015 z’n 435 miljoen euro. Wereldwijd heeft de groep zo'n 2.900 medewerkers.

AEG Haustechnik

Hoofdvestiging: Nürnberg (Duitsland)

Producten:

 • Waterverwarmingstoestellen
 • Ruimte- en vloerverwarming
 • Airconditioning
 • No-Frost-systeem
 • Warmtepompboilers
 • Warmteoverdrachtstations
In 2002 neemt STIEBEL ELTRON de afdeling woningtechniek van Electrolux Duitsland met de merken AEG en Zanker over. Het assortiment van toestellen voor warm water, elektrische verwarming, oppervlakteverwarming, airconditioning en ventilatie is de ideale aanvulling op het aanbod van STIEBEL ELTRON.

Tatramat GmbH

Hoofdvestiging: Poprad (Slowakije)

Producten:

 • Elektrische boilers van geëmailleerd staal (10 tot 600 liter)
 • Wand- en staande boilers
 • Speciale warmtepompen
Sinds 2004 behoort Tatramat tot STIEBEL ELTRON. De onderneming verkoopt haar producten voornamelijk in Oost-Europa en is marktleider in Slowakije en de Tsjechische Republiek.

Tecalor GmbH

Oprichting: 2001

Hoofdvestiging: Holzminden (Duitsland)

Producten:

 • All-in-one systemen in combinatie met zonnecollectoren
 • Warmtepompen voor verwarming en warmtepompboilers
 • Ventilatietoestellen met warmteterugwinning
De focus van Tecalor GmbH ligt op moderne, ecologisch verantwoorde woningtechniek die zuinig omgaat met hulpbronnen. De succesvolle onderneming is een competent aanspreekpunt voor aannemers / bouwbedrijven, planningsbureaus en projectontwikkelaars.

Investeren in innovatie - de productielocaties van STIEBEL ELTRON

De locatie Holzminden is de hoofdlocatie van de STIEBEL ELTRON Groep en meteen ook de grootste productielocatie. Naast de wereldwijd opererende beheers- en verkooporganisatie is dit de productielocatie voor vele miljoenen elektrische warmwater- en verwarmingstoestellen, evenals systemen en apparaten voor het gebruik van duurzame energie. Daarnaast is er een high-tech fabriek in Eschwege, waar kleine boilers, kokendwatertoestellen, handendrogers en alle kunststof onderdelen die nodig zijn binnen de Groep worden geproduceerd. Er zijn drie internationale productiefaciliteiten in Poprad/Slowakije, Ayutthaya/Thailand en Tianjin/China. Fotovoltaïsche modules completeren het productgamma.