STIEBEL ELTRON

Een onderneming vol energie

STIEBEL ELTRON behoort tot de internationale markt- en technologieleiders op het gebied van woningtechniek en duurzame energie.

De STIEBEL ELTRON groep dankt haar historische succes aan technische uitmuntendheid, kwaliteit, innovatie, betrouwbaarheid en persoonlijke service. Met vijf nationale en internationale productielocaties, wereldwijd 24 dochtervennootschappen en verkooporganisaties wereldwijd en vertegenwoordiging in meer dan 120 landen is STIEBEL ELTRON een global player, die zo'n 40 procent van zijn omzet realiseert in het buitenland.

De oprichter van de onderneming, dr. Theodor Stiebel, startte in 1924 in Berlijn met het voornemen om producten te ontwikkelen en te fabriceren die energiezuiniger, veiliger en comfortabeler zijn. Dit doel houdt stand tot op vandaag.

Als innovatief familiebedrijf volgt Stiebel Eltron een duidelijke lijn bij de productie en ontwikkeling van producten – voor een milieuvriendelijke, efficiënte en comfortabele gebouwentechniek. Met ruim 3.100 medewerkers wereldwijd kiezen wij van productontwikkeling tot fabricage consequent voor eigen knowhow. Het resultaat zijn efficiënte en innovatieve oplossingen voor warm water, warmte, ventilatie en koeling. Met het omvangrijke productassortiment biedt Stiebel Eltron altijd de juiste oplossing om uw huis vandaag al voor te bereiden op de eisen van de toekomst. Momenteel is de onderneming half eigendom van Frank Stiebel en half van de Stiebel-familiestichting, opgericht door dr. Ulrich Stiebel.

STIEBEL ELTRON GmbH & Co. KG

Hoofdvestiging: Holzminden (Duitsland)

Producten:

  • Duurzame energie
  • Warm water
  • Elektrische verwarming
  • Airconditioning

Investeren in innovatie - de productielocaties van STIEBEL ELTRON

De locatie Holzminden is de hoofdlocatie van de STIEBEL ELTRON Groep en meteen ook de grootste productielocatie. Naast de wereldwijd opererende beheers- en verkooporganisatie is dit de productielocatie voor vele miljoenen elektrische warmwater- en verwarmingstoestellen, evenals systemen en apparaten voor het gebruik van duurzame energie. Daarnaast is er een high-tech fabriek in Eschwege, waar kleine boilers, kokendwatertoestellen, handendrogers en alle kunststof onderdelen die nodig zijn binnen de Groep worden geproduceerd. Er zijn drie internationale productiefaciliteiten in Poprad/Slowakije, Ayutthaya/Thailand en Tianjin/China. Fotovoltaïsche modules completeren het productgamma.

Actieve ondersteuning - de filosofie van STIEBEL ELTRON

Traditioneel heeft het bedrijf zich toegespitst op groothandel en installateurs. Ook nu nog is dat de filosofie van het bedrijf. Stiebel Eltron hecht veel belang aan de actieve ondersteuning van haar partners en staat hen bij met opleiding, verkoopondersteuning en dienstverlening. Groothandels, installateurs en architecten kunnen in het opleidingscentrum in Holzminden terecht voor alle nodige productinformatie. Verder wordt in zes verkoopcentra in Duitsland in permanente showrooms het volledige productaanbod gepresenteerd, meestal aan de hand van systemen in werking.

Met het oog op de toekomst beschikt Stiebel Eltron ook over een uitgebreid onderzoeks-, ontwikkelings- en investeringsprogramma.