STIEBEL ELTRON

Een onderneming vol energie

STIEBEL ELTRON behoort tot de internationale markt- en technologieleiders op het gebied van woningtechniek en duurzame energie.

De STIEBEL ELTRON Groep dankt haar historische succes aan technische uitmuntendheid, kwaliteit, innovatie, betrouwbaarheid en persoonlijke service. Met twee nationale en vier internationale productielocaties, wereldwijd 26 verkoopfirma's en verkooporganisaties en vertegenwoordigingen in meer dan 120 landen is STIEBEL ELTRON globaal georiënteerd. De omzet in 2020 bedroeg ongeveer 700 miljoen euro, waarvan zo’n 50 procent van buiten Duitsland komt.

De oprichter van de onderneming, dr. Theodor Stiebel, startte in 1924 in Berlijn met het voornemen om producten te ontwikkelen en te fabriceren die energiezuiniger, veiliger en comfortabeler zijn. Dit doel houdt stand tot op vandaag.

Als innovatief familiebedrijf volgt STIEBEL ELTRON een duidelijke lijn bij de productie en ontwikkeling van producten – voor een milieuvriendelijke, efficiënte en comfortabele gebouwentechniek. Met ruim 4.000 medewerkers wereldwijd kiezen wij van productontwikkeling tot fabricage consequent voor eigen knowhow. Het resultaat zijn efficiënte en innovatieve oplossingen voor warm water, warmte, ventilatie en koeling. Met het omvangrijke productassortiment biedt STIEBEL ELTRON altijd de juiste oplossing om uw huis vandaag al voor te bereiden op de eisen van de toekomst. Momenteel is de onderneming half eigendom van Frank Stiebel en half van de Stiebel-familiestichting, opgericht door dr. Ulrich Stiebel.

STIEBEL ELTRON GmbH & Co. KG

Hoofdvestiging: Holzminden (Duitsland)

Producten:

  • Duurzame energie
  • Warm water
  • Elektrische verwarming
  • Airconditioning

Investeren in innovatie - de productielocaties van STIEBEL ELTRON

De locatie Holzminden is de hoofdlocatie van de STIEBEL ELTRON Groep en meteen ook de grootste productielocatie. Naast de wereldwijd opererende beheers- en verkooporganisatie is dit de productielocatie voor vele miljoenen elektrische warmwater- en verwarmingstoestellen, evenals systemen en apparaten voor het gebruik van duurzame energie. Daarnaast heeft STIEBEL ELTRON nog een hightechfabriek in het Duitse Eschwege (productie van kleine boilers, kokendwatertoestellen, handendrogers en thermoplastische componenten voor alle door de groep gefabriceerde apparaten) en vier internationale productiesites: Arvika/Zweden, Poprad/Slowakije, Ayutthaya/Thailand en Tianjin/China.

Actieve ondersteuning - de filosofie van STIEBEL ELTRON

Traditioneel heeft het bedrijf zich toegespitst op groothandel en installateurs. Ook nu nog is dat de filosofie van het bedrijf. STIEBEL ELTRON hecht veel belang aan de actieve ondersteuning van haar partners en staat hen bij met opleiding, verkoopondersteuning en dienstverlening. Groothandels, installateurs en architecten kunnen in het opleidingscentrum in Holzminden terecht voor alle nodige productinformatie. Verder wordt in zes verkoopcentra in Duitsland in permanente showrooms het volledige productaanbod gepresenteerd, meestal aan de hand van systemen in werking.

Met het oog op de toekomst beschikt STIEBEL ELTRON ook over een uitgebreid onderzoeks-, ontwikkelings- en investeringsprogramma.