Werken bij STIEBEL ELTRON Nederland

Kies voor een duurzame toekomst

STIEBEL ELTRON behoort tot de internationale markt- en technologieleiders op het gebied van state of the art verwarming op elektrische en duurzame energie, warmwaterproductie en woningtechniek. Het bedrijf dankt haar historisch succes aan technische uitmuntendheid, kwaliteit, innovatie, betrouwbaarheid en persoonlijke service. Bovendien gaan we daarbij op een heel respectvolle en duurzame manier om met zowel het milieu als met de natuurlijke grondstoffen van de aarde. Medewerkers krijgen de volle verantwoordelijkheid, ondersteuning en vertrouwen om hun talenten maximaal te ontwikkelen. Integriteit, respect en onafhankelijkheid zijn daarbij een sterke vanzelfsprekendheid.

Vacatures

STIEBEL ELTRON zoekt teamleden die ook van gas los willen m/v

After Sales Engineer (m/v)

Wegens sterke groei in de markt en verdere uitbreiding van de activiteiten is STIEBEL ELTRON Nederland BV voor haar serviceorganisatie in Nederland (‘s-Hertogenbosch), op zoek naar een After Sales Engineer (m/v) voor de regio Noord/Oost Nederland.

Regio Noord-Nederland

Wil jij als After Sales Engineer op pad gaan om klanten technisch te adviseren? Lijkt het je leuk om in een klein team te werken binnen een internationale fabrikant? En werk je graag bij een bedrijf dat bijdraagt aan een duurzamere wereld? Dan is deze uitdaging in regio Noord-Nederland iets voor jou!

STIEBEL ELTRON GmbH produceert en levert wereldwijd duurzame comfortproducten voor woningen en kleine utiliteitsbouw. Als leverancier van “all-eletric” oplolssingen in verwarming-, warmwater-, ventilatie en warmtepompsystemen zorgt ze dat mensen op een duurzame, verantwoorde en comfortabele kunnen leven. STIEBEL ELTRON Nederland breidt door dit succes haar werkzaamheden uit. Ze hebben jouw hulp hard nodig bij de weg naar een groenere wereld!

Wat is jouw uitdaging als After Sales Engineer?

Na een gedegen inwerk- en opleidingsperiode ga jij aan de slag met technische advisering, scholing, servicehandelingen en inbedrijfstellingen van de high-end STIEBEL ELTRON producten in Noord-Nederland. Je helpt installateurs en groothandelaren bij eenvoudige en complexe systemen om particulieren en eindgebruikers van de producten te laten genieten. Jouw servicegebied bestaat uit de provincies Noord-Holland, Groningen, Friesland, Flevoland, Drenthe en het Noorden van Overijssel.

Met jouw technische inzicht ga je op zoek naar klantspecifieke oplossingen en handel je klachten tijdig en correct af. Bovendien werk je bij de fabrikant, waardoor alle juiste kennis in huis is. Je werkt samen met 2 planners, 2 after sales engineers en 1 after sales manager. Het gehele team van STIEBEL ELTRON Nederland bestaat uit 25 collega’s.

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

• De uitgevoerde werkzaamheden van de servicepartners en installateurs controleren en beoordelen.

• Servicetelefoon aannemen, storingen oplossingen en serviceaanvragen verwerken, uitvoeren en rapporteren.

• Meedraaien in het roulatieschema van de (telefonische) beschikbaarheid van 17:00 - 19:00 op werkdagen en zaterdag (deze uren worden gecompenseerd).

• Zelfstandig zorgen voor een goede klachtafhandeling.

• (Technische) trainingen en de evaluatie hiervan verzorgen voor installateurs.

• Productiefouten of technische mankementen melden en oplossen.

Wat biedt STIEBEL ELTRON jou?

• Een salaris van € 3.500 - € 4.500 (bruto per maand op basis van 40 uur) afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

• Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden volgens cao Technische Groothandel zoals een goede pensioenregeling en 25 vakantiedagen.

• Leaseauto (ruime keuze mogelijkheid).

• Laptop en telefoon van de zaak en thuiswerkmogelijkheden.

• Werkkleding pakket en werken met professioneel materiaal om goed en fijn te kunnen werken.

• Mooie uitdaging van 40 uur binnen een professionele organisatie die gelooft in een betere, duurzamere en all-electric wereld.

• Deelnemen aan internationale meetings en trainingen in de Energy Campus op de hoofdlocatie in Holzminden (Duitsland).

• Alle ruimte om mee te denken in de groei van STIEBEL ELTRON Nederland. Er zijn bijvoorbeeld mooie toekomstplannen voor uitbreiding in de consumentenmarkt.

Prettige werksfeer.

Naast goede arbeidsvoorwaarden is de prettige werksfeer typerend voor werken-bij STIEBEL ELTRON. Ondanks dat je gaat werken voor een internationaal bedrijf, is het familiegevoel altijd behouden. Zowel jouw directe collega’s als collega’s en directeuren uit het buitenland zijn toegankelijk en persoonlijk benaderbaar. Je kunt het zien als een open door policy waarin iedereen altijd openstaat om elkaar te helpen en met elkaar te sparren.

Wie ben jij?

Met jouw goede communicatieve vaardigheden en dienstverlenende houding weet je verschillende klanten op de juiste manier te helpen. Je spreekt duidelijke taal, denkt mee in passende oplossingen en beweegt flexibel met hun mee. Bovendien heb je hart voor duurzame energietechnieken en ben je vertrouwd met energie-, klimaat- en warmwatertechnologieën.

Daarnaast beschik je over:

• afgeronde mbo- of hbo-opleiding (bijvoorbeeld elektrotechniek, werktuigbouwkunde, elektriciteit of koeltechniek) of gelijkwaardig door relevante werkervaring;

• goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels (Duits is een pre) vanwege internationale collega’s;

• rijbewijs B en woon je in Noord-Nederland.

 

Interesse? Wij leren je graag kennen!

Solliciteer direct via het sollicitatieformulier of WhatsApp op de vacaturepagina van Steamz. Steamz ondersteunt STIEBEL ELTRON Nederland bij het werving- & selectietraject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij STIEBEL ELTRON Nederland.

ALGEMENE VACATURE: Wie zoeken we nog meer?

We zijn voortdurend op zoek naar mensen (MBO+/HBO) die van aanpakken weten en bij een bedrijf willen werken dat dagelijks werkt in de groeiende markt van duurzaamheid. Je bent de spil tussen sales, verkoop, service en logistiek en hebt gevoel voor commercie. Of wellicht spreekt één van die onderdelen je zo aan, dat je juist in die richting je werk wilt invullen? Bij STIEBEL ELTRON Nederland kan het allemaal. Je richt je eigen baan in. Zo doet iedereen wat hij/zij het liefste doet, en dat werkt wel zo prettig! Hoe jij doorgroeit binnen onze organisatie, heb je zelf mede in de hand.

Functie-eisen

Je hebt een MBO+/HBO dplioma. Bijvoorbeeld op het gebied van:

  • Sales
  • Logistiek
  • Verkoopondersteuning
  • HR
  • Techniek
Aangezien wij dagelijks werken aan duurzame en innovatieve producten zoals warmtepompen, zou het mooi zijn als dat je interesse heeft. We hebben de wereld niet gekregen van onze ouders maar geleend van onze kinderen. Daarom zijn we er zuinig op en bieden we met onze producten duurzame energie-oplossingen. Je denkt praktisch en ontvangt klanten met een glimlach. Je ziet zelf werk of open eindjes en werkt die meteen af. Weinig ervaring? Geen probleem: die doe je mooi bij ons op! Toekomstperspectief gegarandeerd.

Wat bieden we?

We bieden diverse veelzijdige functies, op het gebied van: sales, logistiek, binnendienst, buitendienst, techniek en HR. Hebben meerdere onderdelen je interesse? Dan gaan we kijken of daar iets in te combineren valt. Zo ontstaan de veelzijdige functies die zo kenmerkend zijn voor hoe onze organisatie ingericht is. Want met een afwisselende baan roest je nooit vast aan je bureau. We kennen korte lijnen, zijn snelle beslissers en zijn een dynamische organisatie. Een baan bij ons betekent veel zelfstandigheid en veel doorgroeimogelijkheden. Kies je voor ons, dan denken we samen na over een concrete invulling. Verder hebben we natuurlijk ook nog een goede pensioenregeling.

Wie zijn wij?

We zijn een platte organisatie. Voor haantjes en stropdassen is geen ruimte, wel voor hands-on collega's en een stevige Bossche bol op zjin tijd. We zijn onderdeel van een internationale groep met een Duits moederbedrijf: nuchter, kwaliteit, professioneel. Het is dus handig als je een woordje Duits en/of Engels spreekt. Maar ook dat kun je snel leren, als je maar wilt.

Interesse?

Zin om je aan te sluiten bij een groeiend dynamisch team?

Reageer dan zo snel mogelijk via e-mail, t.a.v. Jaap Aukema.
info@stiebel-eltron.nl 

STIEBEL ELTRON Nederland B.V. | Daviottenweg 36 | 5222 BH ’s-Hertogenbosch | T +31(0)73-6230000 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interessante links