Onze energie heeft de toekomst – al 100 jaar

Tot op de dag van vandaag handhaven wij de normen van oprichter Dr. Theodor Stiebel: wij staan voor het ontwikkelen en produceren van innovatieve producten met het hoogste kwaliteitsniveau. Toen Dr. Theodor Stiebel in 1924 in zijn achtertuinwerkplaats in Berlijn het ringverwarmingselement uitvond en produceerde, was dit het eerste hoofdstuk van de succesvolle geschiedenis van STIEBEL ELTRON.

In 2024 bestaan wij 100 jaar: kijk samen met ons uit naar dit jubileumjaar.

STIEBEL ELTRON staat al 100 jaar voor innovatie. En dat is nog maar het begin.

100 jaar pioniersgeest

A passion for thought leadership

Het begin van een succesverhaal: het bedrijf "ELTRON" wordt op 5 mei 1924 opgericht door Dr. Theodor Stiebel in Berlijn. In zijn werkplaats in de achtertuin in Berlijn bedenkt en produceert hij het elektrische verwarmingselement, waarmee hij het eerste hoofdstuk van de succesvolle bedrijfsgeschiedenis van STIEBEL ELTRON schrijft. Dit was nog maar het begin: in de jaren zeventig begon STIEBEL ELTRON met de productie van warmtepompen en zonnecollectoren en vestigde zich daarmee als pionier op het gebied van hernieuwbare energie.

100 jaar innovatie

Baanbrekende projecten

Als innovatiegedreven familiebedrijf volgt STIEBEL ELTRON een duidelijk ethos bij de productie en ontwikkeling van producten - voor milieuvriendelijke, efficiënte en comfortabele technieken. Met ruim 6.000 medewerkers wereldwijd vertrouwen wij consequent op onze expertise, van productontwikkeling tot productie. Het resultaat: efficiënte en innovatieve oplossingen voor warm water, verwarming, ventilatie en koeling. Met een uitgebreid productassortiment biedt STIEBEL ELTRON altijd de juiste oplossing om jouw huis vandaag voor te bereiden op de eisen van de toekomst. Er staat veel op het spel: jouw huis, comfort, warm water en onze leefomgeving. Als bedrijf steken wij hier graag al onze energie en passie voor jou in. Het hoort bij ons om altijd een stapje verder vooruit te denken, om vandaag de oplossingen van morgen te kunnen bieden. Dit blijkt ook uit onze baanbrekende projecten.

100 jaar comfort through technology

Omdat comfort en duurzaamheid bij elkaar horen

Je eigen huis moet een plek van comfort en gezelligheid zijn. STIEBEL ELTRON zorgt er al sinds 1924 voor dat u zich thuis voelt met intelligente en geavanceerde gebouwtechniek. Onze producten zijn in de meest uiteenlopende categorieën hun tijd vooruit geweest en hebben fundamentele normen gesteld. Vanaf het allereerste begin hebben we ons gericht op elektrische energie die op een milieuvriendelijke manier uit hernieuwbare bronnen kan worden opgewekt. Zo hebben we al in een vroeg stadium de weg vrijgemaakt voor duurzaam leven.

100 jaar onze drijfveer

Duidelijke focus op groene technologie

Voor ons is vooruitgang geen doel op zichzelf, maar een kans op het verbeteren van de kwaliteit van leven. Daarom ontwikkelen wij sinds 1924 geavanceerde, ultramoderne oplossingen.

Als bedrijf hebben we al vroeg de koers voor de toekomst bepaald en richten we ons al bijna 50 jaar op groene technologieën in plaats van op olie en gas. Want duurzame energie maakt ons leven elektrisch en schoon. Als familiebedrijf voeren wij sinds onze oprichting in 1924 een duidelijke strategie. Het hoort bij ons om altijd een stukje verder vooruit te denken om vandaag de oplossingen voor morgen te bieden.

Pionier in klimaatbescherming

Duurzaamheid is onderdeel van onze identiteit. Dit geldt niet alleen voor onze producten, maar ook voor onze locaties en productieprocessen: STIEBEL ELTRON streeft ernaar om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Als eerste stap zullen alle gebouw- en halverwarmingssystemen tegen 2030 volledig zijn omgezet naar hernieuwbare energiebronnen. In het wagenpark vergroten we voortdurend het aandeel elektrische voertuigen en zullen we vanaf 2030 geen conventionele voertuigen meer toestaan. Daarnaast wordt de CO2-voetafdruk van in Duitsland vervaardigde producten, inclusief de upstream ketenbalans, bepaald. Zo creëren we betrouwbare CO2-transparantie voor onze productieprocessen.