Warmetruiendag 2022, ga jij ook voor comfortabel & duurzaam?

Bij STIEBEL ELTRON zitten we vandaag met dikke truien aan: het is Warmetruiendag. Een mooi initiatief waar we graag aan meedoen. Door een extra warme trui aan te trekken kun je de verwarming een graadje lager te zetten. Je bespaart daarmee 6% energie en je stoot dus ook 6% minder CO2 uit. Zo verwarmen we onszelf en niet de wereld. Sinds 1924 zijn we al bezig met groene technologie. Ga jij net als wij voor een duurzame wereld?

Duurzaamheid loont

Vandaag is het bewolkt en ongeveer 8 graden alleen qua gevoelstemperatuur is het 5 graden. Best koud dus! Toch zetten we de verwarming een graadje lager en trekken we een warme trui aan. Want vandaag is alweer de 16e editie van de Warmetruiendag. Wist je dat als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt we 6,3 miljoen kilo CO2 besparen? Wat betekent dit? Als iedereen op één dag de verwarming een graad lager zet dan besparen we op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden. Als we elke dag Warmetruiendag vieren besparen we het jaarverbruik aan energie van een stad als Rotterdam. In totaal deden al 2 miljoen mensen mee aan dit initiatief om bewuster met energie en warmte om te gaan.

Comfortabel duurzaam

Vind je een koud huis maar ongezellig? Of ben je een koukleum? Dan kan het vaak lijken alsof je moet inleveren op comfort om duurzaam bezig te zijn. Bij STIEBEL ELTRON weten we wel beter. Wij leveren duurzame apparaten die je wooncomfort verhogen én tegelijkertijd beter zijn voor het milieu. Hoe? Met bijvoorbeeld een warmtepompverwarmingssysteem word je onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Een warmtepomp gebruikt namelijk energie uit lucht, water en de bodem. Daardoor is je huis heerlijk warm en ben je goed bezig voor de wereld! Nieuwsgierig hoe dat werkt? Bekijk dan deze video. https://youtu.be/Ol1GKm_J4QI 

Zet ook thuis de kachel lager!

Wij snappen dat een keuze voor het verduurzamen van je huis niet zomaar is gemaakt. Je kunt nu al starten met duurzaamheid. Werk jij bijvoorbeeld door corona ook nog steeds thuis? In je eigen huis kun je ook héél goed aan Warmetruiendag doen. Niet alleen vandaag, maar het hele jaar door. MilieuCentraal heeft een aantal klimaatklappers op een rij gezet, waaronder een aantal handige energiebespaartips voor je eigen huis. En deze tips gaan niet alleen over de kachel laag zetten. Er zijn genoeg andere mogelijkheden zoals minder vlees eten. Bij STIEBEL ELTRON zetten wij de kachel op 19 graden en trekken we onze lievelingstrui aan. Doe jij ook mee? Samen voor een betere wereld.

#kachelop19graden