De juiste warmtepompkeuze voor elke installatie

Een gids voor installateurs

Als professionele installateur sta je voor de uitdaging om de perfecte warmtepompoplossing te vinden voor elk project. "Wat is het beste merk warmtepomp?" is een veel gestelde vraag. Maar in plaats van te focussen op 'het beste merk', is het essentieel om te kijken naar wat het beste past bij de specifieke situatie van jouw klant. Hier bij STIEBEL ELTRON begrijpen we dat elk project uniek is en vereist een gepersonaliseerde benadering. In Nederland zijn er meer dan 160 merken warmtepompen beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Als installateur heb je de vrijheid om uit een breed assortiment te kiezen, rekening houdend met factoren zoals budget, rendement en specifieke eisen van het project.

Budget overweging

De keuze van een warmtepomp hangt vaak af van het budget van de klant. De prijzen variëren aanzienlijk, afhankelijk van de techniek en het type warmtepomp. Zo variëren de kosten van een autonome warmtepompboiler voor sanitair warm water tussen €3.000 en €4.000, terwijl een hybride systeem al beschikbaar is vanaf €4.800. Lucht-waterwarmtepompen en geothermische systemen vertegenwoordigen hogere investeringen, maar bieden ook aanzienlijke voordelen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid.

Vraag een offerte op

Rendement: Het hart van de keuze

Een cruciale factor in de keuze voor een warmtepomp is het verwachte rendement, uitgedrukt in de prestatiecoëfficiënt (COP). Deze waarde geeft de verhouding aan tussen de verbruikte en opgewekte energie. Bijvoorbeeld, een lucht-waterwarmtepomp met een COP van 4,1 produceert meer dan vier keer de thermische energie die het elektrisch verbruikt. Dit is een belangrijk verkoopargument voor jou als installateur om jouw klanten te overtuigen van de langetermijn voordelen van hun investering.

Extra functies: koelen en verwarmen

Een warmtepomp biedt niet alleen verwarming, maar kan ook ingezet worden voor koeling in de zomer. Dit is een aantrekkelijke meerwaarde die je kunt benadrukken in je gesprekken met klanten, vooral gezien de stijgende buitentemperaturen tijdens de zomermaanden.

Warmtepompmerken: Een divers overzicht

Met een breed scala aan beschikbare merken, zoals Vaillant, Itho Daalderop, Remeha, Nefit Bosch, NIBE, Daikin, Mitsubishi Electric, Viessmann, Panasonic, en natuurlijk STIEBEL ELTRON, is er altijd een geschikte warmtepomp voor elk project. Elk merk heeft zijn eigen unieke voordelen en specialisaties, variërend van Duitse degelijkheid en efficiënte COP-waarden tot geavanceerde koelfuncties en mogelijkheden voor afstandsbeheer.

Als installateur is het essentieel om vertrouwd te raken met de diverse assortimenten en technologieën om zo jouw klanten het beste advies te kunnen geven. Mede daarvoor hebben we onze gratis eendaagse warmtepomptrainingen. STIEBEL ELTRON, met een geschiedenis van hoogwaardige productie van warmtepompen en een uitgebreid assortiment, is altijd een betrouwbare keuze voor elk project.

STIEBEL ELTRON: Partner voor installatuers

Bij STIEBEL ELTRON zien we jou als meer dan alleen een installateur; je bent onze partner. We ondersteunen je met uitgebreide kennis, trainingen en ondersteuning, waardoor het kiezen en installeren van de juiste warmtepomp "easier than ever" wordt. Onze focus ligt op het bieden van installatiegemak, kwaliteit en een langetermijnrelatie met onze partners. Je kunt ons zien als een collega die je niet in dienst hebt, maar die jij altijd kan raadplegen. Die collega die jouw persoonlijk te woord staat, het je zo comfortabel mogelijk maakt en over een schat aan kennis beschikt. Of je nou op locatie tegen een probleem aanloopt of in het voorproces een engineer nodig hebt, STIEBEL ELTRON staat voor je klaar en maakt het je zo makkelijk mogelijk. 

Maak een afspraak

Ben jij er klaar voor om jouw positie als installateur in de markt te versterken? Maak een afspraak en ontdek hoe onze tools, kennis, trainingen en producten je hierbij kunnen helpen! 

Maak een afspraak