Hugo de Jonge en de bouwsector fietsen voor het goede doel

STIEBEL ELTRON doneert: € 25.000,- voor het Leontienhuis

Op 17 juni 2023 was de dag van de bouw en de VIP Charity ride voor het Leontienhuis. Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, stapte samen met Leontien van Moorsel de bouwsector en collega’s van STIEBEL ELTRON op de fiets om geld in te zamelen voor een nieuw clubhuis voor het Leontienhuis zodat zij nog meer mensen met een eetstoornis kunnen helpen op weg naar herstel. STIEBEL ELTRON heeft het startschot hiervoor gegeven en doneert € 25.000,-. Een mooie aftrap voor de fundraising.

De bouwsector maakt het mogelijk

Op deze warme zaterdag stapte iedereen massaal op de fiets om 60, 120 of 150 km te fietsen voor het Leontienhuis. STIEBEL ELTRON sponsorde deze dag met € 25.000 voor het Leontienhuis. Een mooie stap richting de € 700.000,- die nodig is voor het nieuwe clubhuis dat circulair wordt gebouwd. Er werden mooie gesprekken gevoerd en verschillende bedrijven hebben toegezegd om hun steentje bij te dragen bij de bouw. Leontien van Moorsel blikt terug: “Ruim negen jaar geleden heeft de bouwsector geholpen met de verbouwing van het Leontienhuis. Zo mooi om te zien op een dag als vandaag dat de bouwwereld weer helpt om het mogelijk te maken.”

Het tweede jaar op rij

Dit is het tweede jaar op rij dat minister Hugo de Jonge meefietst. En dat is niet voor niets: “Het Leontienhuis is een prachtig initiatief. Toen ik wethouder was in Rotterdam had ik jeugdzorg in mijn portefeuille. In die periode zag ik van dichtbij hoe ongelofelijk ingrijpend een eetstoornis kan zijn in het leven van jongeren en hun naasten. En daarom is het zo betekenisvol dat zij een plek hebben om tot zichzelf te komen en om de draad van hun leven weer op te pakken. Hoe mooi om deze plek circulair te bouwen met de bouwsector.”

VIP Charity ride – de weg naar herstel

Het Leontienhuis is een inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten waar Leontien van Moorsel en ervaringsdeskundigen mensen helpen op hun weg naar herstel. Het nieuwe clubhuis is zodat meiden en jongens met een eetstoornis meer in contact komen met het dagelijks leven en zo nog beter begeleid de weg terugvinden naar de maatschappij. Jaap Aukema, directeur STIEBEL ELTRON Nederland vertelt “Het Leontienhuis wil uitbreiden om de kwaliteit van leven van zo veel mogelijk mensen te verbeteren. De missie van STIEBEL ELTRON sluit hier mooi op aan. Wij willen kwaliteit van leven verbeteren! En dat in de breedste zin van het woord. Daarom dragen wij het Leontienhuis een warm hart toe en sponsoren wij de VIP Charity Ride voor het Leontienhuis.”

Het Leontienhuis

Deze Charity Ride is hard nodig. Het Leontienhuis is namelijk grotendeels afhankelijk van donateurs. Het Leontienhuis helpt ongeveer 350 families per jaar met 175 vrijwilligers. Door de donaties kan het Leontienhuis steeds meer families helpen. Een eetstoornis hebben is geen keuze. Het is een ziekte die je overkomt. Het Leontienhuis gelooft in herstel. Door herstelprogramma’s, 1 op 1 begeleiding en bijeenkomsten, maar vooral door het bieden van een tweede thuis waar je de tijd kunt nemen om te herstellen.