STIEBEL ELTRON op de ISH 2023: Nieuwe producten en eenvoudige oplossingen

Focus op warmtepompen, ventilatie en warmtapwater

"Iedereen die geïnteresseerd is in de hoogtepunten van de industrie is op onze stand in hal 12 precies op de juiste plaats: op de ISH in Frankfurt presenteren we niet alleen nieuwe producten op het gebied van warmtepompen, ventilatie en warmtapwater; maar ook complete systeemoplossingen, vooral als het gaat om warmtepompen. Want de uitdagingen zijn enorm: de energietransitie vindt nu plaats! En met onze decennialange expertise, onze producten en onze diensten zijn wij de perfecte partner voor alle betrokkenen in de bouw." Als Frank Jahns, directeur van de Duitse verkoopmaatschappij van Stiebel Eltron, spreekt over 's werelds toonaangevende beurs voor de sanitair- en verwarmingsindustrie, zie je duidelijk zijn voorpret. "Wat mij betreft kan het meteen beginnen! We staan te popelen om installateurs, bouwers, projectontwikkelaars en architecten, de vastgoedsector en alle andere geïnteresseerden te overtuigen van onze oplossingen!"

De beursstand van Stiebel Eltron is opgebouwd in drie zones: "Warmtepomp en ventilatie in nieuwbouw", "Ontkoling in de vastgoedsector" en "Modernisering van de verwarming met warmtepomp". Onder het motto "WP easy - warmtepomp, eenvoudiger dan ooit!", presenteert Stiebel Eltron onder andere vier gestandaardiseerde warmtepompsets voor gebruik in nieuwbouw en bestaande bouw. De voorgeconfigureerde oplossingen zijn geschikt voor ongeveer 80 procent van de toepassingen in vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen en kunnen dankzij terugkerende concepten snel en efficiënt in serie worden geïnstalleerd. "Dit bespaart de bouw en installatiewereld enorm veel tijd - zowel bij de planning en het ontwerp, als bij de installatie zelf", aldus Jahns.

Naast de warmtepompensets toont het bedrijf tal van nieuwe producten, waaronder een nieuwe grond/water-warmtepomp, de opvolger van de klassieke kleine opslagunit SNU en een nieuw huisstation als verdere oplossing voor decarbonisatie in appartementencomplexen met meerdere verdiepingen. Bovendien wordt de nieuwe software voor energiebeheer voorgesteld, die de warmtepomp en de fotovoltaïsche installatie in een netwerk samenbrengt en door een optimale sturing van de energiestromen voor een maximaal eigen verbruik zorgt.

Bovendien zal Stiebel Eltron op de beursstand informatie verstrekken over zijn partnerprogramma op meerdere niveaus. Het concept biedt vier ontwikkelingsniveaus: Vakmensen kunnen zich ontwikkelen van warmtepompstarter tot vakpartner en van premium vakpartner tot warmtepompservicepunt. Het bedrijf levert niet alleen het "warmtepomprijbewijs", maar ook uitgebreide verkoopondersteuning - bijvoorbeeld door begeleide inbedrijfstelling en garantiecontroles alsmede marketingondersteuning.