Sfeerverslag Leontienhuis VIP Charity Ride

Charity Ride 2022 Leontienhuis levert 160.000 euro op

‘Hier werd ik gezien …’

Maar liefst 160.000 euro leverde de Charity Ride 2022 voor het Leontienhuis op. Een fantastische weekend waarbij verdeeld over drie dagen werd gefietst en gewandeld. Onder de deelnemers onder meer minister Hugo de Jonge, Marianne Timmer, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Manuel Venderbos. En verder veel deelnemers, vrijwilligers en sponsoren (oa STIEBEL ELTRON en ICT Group) die allemaal zeer begaan zijn met het Leontienhuis. Van groot belang omdat het Leontienhuis bestaat bij de gratie van giften en donaties. Een geweldige opbrengst en zo hard nodig! Dat maakte Lianne nog eens indringend duidelijk vlak voordat de sportievelingen zaterdag op pad gingen.

Niet alleen 
Deze jonge vrouw vertelde wat het Leontienhuis voor haar de afgelopen drie jaar heeft betekend en nog steeds betekent. Hoe lastig het is om te erkennen dat je een eetstoornis hebt en dat het nog veel lastiger is om daar de goede hulp bij te zoeken. Lianne: “Hier zagen ze hoe moeilijk ik het had en veel belangrijker voor mij was dat ik werd gezien en dat ik het allemaal niet alleen hoefde te doen. Ervaringsdeskundigen die je echt helpen en mede daardoor heb ik vele goede stappen kunnen zetten.”

Nut
Leontien van Moorsel, zelf ervaringsdeskundige, richtte het Leontienhuis op omdat ze een veilige en warme plek wilde voor mensen met een eetstoornis. Voor jongens en meiden, voor mannen en vrouwen. Een inspirerende plek waar je wordt geholpen om moed te verzamelen en samen het gevecht aan te gaan. Nog even over de noodzaak: met meer dan 200.000 mensen die hier jaarlijks mee te maken krijgen en meer dan 1000 bezoekers per jaar in het Leontienhuis, dat zegt toch wel genoeg. Het Leontienhuis: een fantastische club professionals en vrijwilligers (175!) voor mensen met een eetstoornis, ook een club die zonder geld van de overheid geweldig werk verricht. En dat blijft toch vreemd als je kijkt naar nut en noodzaak.

De Charity Ride 2022 leverde 160.000 euro op. Een bedrag dat keihard nodig is om het goede werk te kunnen voorzetten. Na het overhandigen van de cheque waren er nog lovende woorden voor het Leontienhuis van Hugo de Jonge en Jaap Aukema, directeur van STIEBEL ELTRON.