Podcast blog: 'Warmtepomp als broodje van de bakker'

Geen 15 jaar ervaring met warmtepompen? Geen probleem!

De wereld van cv-ketels was een stuk overzichtelijker met een handvol bekende merken en de behapbare investering voor de klant. Welke reden de klant ook had, ze wilde gewoon een nieuwe ketel. Heel anders dan tegenwoordig, de keuze is reuze in warmtepompen qua vermogen, type en merken. Sommige installateurs hebben al 15 jaar ervaring met warmtepompen en zitten net zo comfortabel bij de klant aan tafel als eerder met cv-ketels. Dat is het gemak dat we als STIEBEL ELTRON zowel de ervaren als de beginnende installateur willen bieden. Hoe? Lees of luister gauw verder.

Easier than ever begint bij R&D

Er is behoefte aan 10 keer meer installaties, maar er zijn niet 10 keer meer installateurs. Daarbij is de installatietijd van een warmtepomp gewoonweg langer dan die van een cv-ketel. Dat is al langere tijd bekend. Dus daar houdt de Research & Development afdeling van STIEBEL ELTRON rekening mee. 

Daarom zijn onze producten plug & play. Dat houdt in dat je alleen waterleidingen en de stroomvoorziening aan hoeft te sluiten. Doordat je alleen de waterzijde van de installatie hoeft aan te sluiten, kan een leerling installateur prima de warmtepomp aansluiten. Het maakt het installatiewerk een stuk eenvoudiger. Dit en meer is onderdeel onze WP Easy aanpak: Warmtepompen easier than ever. Want we willen je in staat stellen om te verduurzamen met het gemak als hoe je cv-ketels plaatst. 

Waar de R&D afdeling ook enthousiast van wordt is de machines zo stil mogelijk maken. Daarom zijn de producten iets groter, zo kunnen we de stille werkingen garanderen. Dat zorgt ervoor dat je ze op meer plekken kan plaatsen. Zo zet je met een gerust hart onze buitenunits onder het slaapkamerraam en hebben we ook volledig binnen opgestelde stille systemen. Dat maakt de plaatsing een stuk makkelijker.    

Luister de podcast: 'warmtepomp als broodje van de bakker'

Integratie voor installatiegemak

Als installateur maak je iets voor iemand anders, dan wil je gewoon dat het goed is. Voor je klant maar zeker ook voor je eigen naam. Dat willen wij ook. Zo horen slimme integraties en combinaties ook bij onze WP Easy aanpak. 

We hebben warmtepompsets, bestaande uit warmtepomp en combiboiler die in 80% van de situaties een passende oplossing biedt. De combinatie van deze twee producten neemt je veel denkwerk uit handen. In een combiboiler zijn naast de drinkwaterboiler en het buffervat ook de hydraulische componenten als cv-pomp, warmtepomp circulatiepomp en driewegklep geïntegreerd. Naast dat dit ruimtebesparend is, zorgt het er ook voor dat jij nooit met de verkeerde pomp bij de woning staat. Daarnaast maakt de buffer de warmtepomp onafhankelijk van het afgiftesysteem.

 Als beginnend warmtepomp installateur zet jij, met een buffer, met gemak een foutloze installatie neer met de ondersteuning van STIEBEL ELTRON.  

Zelfverzekerd aan de slag

Zowel met het ontwerp van de individuele producten als de combinaties in de sets maken je het al een stuk makkelijker. Om echt comfortabel aan de keukentafel te zitten met de eindklanten gaan we nog een stapje verder. Zo hebben we gratis warmtepomp tools

Daarmee kun je onder andere op basis van het warmteverlies, de plaats en aantal vierkante meters de energievraag berekenen. Handig, zo kun jij de kwaliteit van de installatie al laten zien voordat het product er staat én kun jij optimaal voorbereid aan de slag. 

Wil je echt zorgeloos en comfortabel aan de slag? Volg dan een van onze gratis eendaagse trainingen gegeven door engineers uit de praktijk. Ga bijvoorbeeld voor een van de trainingen advies & samenstellen, basiskennis & montage of inbedrijfname & storingen. Naast dat je warmtepompen dan net zo makkelijk adviseert en installeert als cv-ketels, zorgt het ook voor een hoop tijdsbesparing in de toekomst.       

Opstarttraining: training on the job voor een vliegende start

 • Voor je eerste STIEBEL ELTRON installatie schakel je een praktijk gedreven specialist in voor een intensieve, praktische sessie op locatie. Van 1 dagdeel (ochtend of middag);
 • Geen gedoe met wennen aan handleidingen. Onze specialist begeleidt je monteurs van A tot Z om de handleiding in de praktijk toe te passen;
 • Krijg hands-on hulp bij het begrijpen van principeschema’s en STIEBEL ELTRON’s unieke aanpak;
 • Zo leer jij de STIEBEL ELTRON specifieke stijl snel onder de knie te krijgen;
 • Voor zowel ervaren als startende monteurs, dus plan extra monteurs in en ontvang waardevolle Tips and Tricks om vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan.

Doel van de opstarttraining: maak installaties geweldig!

 • Verminder het lesgeld door de eerste installatie samen met vertrouwen uit te voeren;
 • "Wij zetten onze kennis in voor uitmuntende relaties." Wij delen onze kennis met jou voor een succesvolle samenwerking;
 • STIEBEL ELTRON investeert tijd en middelen om jou als partner te ondersteunen. Samen maken we de installatie een succes!

Wat we niet doen bij de opstarttraining: geen montage, wel succesvolle opstart

 • Wij focussen op de opstartfase, weten waarom welk component waar zit, waar je op moet letten. De uitvoering (kabelstrekken, buigen, boren etc.) doen jouw eigen monteurs, zo blijven we beiden bij ons specialisme;
 • Geen gratis ingebruikname, maar een investering in kennis voor duurzaam succes;
 • Voor een zelfstandige ingebruikname bieden we aparte trainingen aan.

Persoonlijk, comfort & kennis

Kom je ergens niet uit of twijfel je? Bel ons gerust een paar keer extra zodat je het echt begrijpt. Onze kernwaarden zijn niet voor niets; persoonlijk, comfort en kennis. Want als jij aan het werkt bent en er niet uit komt, snappen we dat je comfortabel persoonlijk contact wilt hebben. Wij zorgen ervoor dat er altijd iemand die de kennis in huis heeft en je verder helpt voor je klaar staat. 

Als je het eenmaal onder de knie hebt is het hetzelfde concept bij een andere postcode; adviseren en installeren is een fluitje van een cent. En voortaan kun jij je richten op waar jij goed in bent; het onderscheid maken in jouw regio!

Maak een afspraak

Ben jij er klaar voor om jouw positie als installateur in de markt te versterken? Maak een afspraak en ontdek hoe onze tools, kennis, trainingen en producten je hierbij kunnen helpen! 

Maak een afspraak