Combineer je een warmtepomp het beste met vloerverwarming?

Vloerverwarming met warmtepomp

Uw huis verwarmen, kan op verschillende manieren. Het nadeel van installaties op gas is dat deze methodes enorm energieverslindend zijn en dat de installaties veel onderhoud vereisen. Waarom niet kiezen voor een warmtepomp? Een warmtepomp is energiezuinig en goed voor het milieu. Warmtepompen zijn bovendien perfect te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. De warmte die vrijkomt bij het gebruik van vloerverwarming is erg aangenaam en zorgt voor een hoog comfort.

Warmtepomp: vloerverwarming
Vloerverwarming is perfect geschikt voor energiezuinige woningen met een uitstekende isolatiewaarde. Een warmtepomp die aangesloten is op de vloerverwarming hoeft in een veel lagere temperatuur te voorzien (ongeveer 35°C) dan een warmtepomp die aangesloten is op klassieke radiatoren (ongeveer 65°C). Hierdoor hoeft de warmtepomp aangesloten op vloerverwarming minder hard te verwarmen en verbruikt deze dus ook minder elektriciteit. U heeft het heerlijk warm én u bespaart tegelijkertijd op uw energiefactuur.

Verwarming met warmtepomp

Dankzij vloerverwarming met warmtepomp is het steeds lekker warm in uw woning. Bij vloerverwarming worden er leidingen in de vloer geplaatst. Hierdoor vindt de warmteoverdracht gelijkmatige plaats. De ruimte zal dus een aangenaam klimaat hebben. Ook zal het leefklimaat dankzij vloerverwarming gezonder zijn. Er komen immers geen stofdeeltjes vrij en de luchtvochtigheid wordt beter gebalanceerd. Kortom: een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming kent enorm veel voordelen. Twijfel dus niet langer en vraag vandaag nog meer informatie aan over onze kwalitatief uitstekende warmtepompen. Onze erkende STIEBEL ELTRON installateurs helpen u graag verder wanneer u vragen heeft of wanneer u een offerte wenst. Neem direct contact met ons op.

Als u geen vloerverwarming heeft of wenst
Voor hoge efficientie is lage temperatuur verwarming noodzakelijk zoals bijvoorbeeld vloerverwarming. Maar er zijn ook alternatieven: convectoren en lage temperatuur radiatoren. Het voordeel van vloerverwarming is wel dat u hiermee ook eenvoudig kunt koelen in warmere periodes.