Controle of regeling - welke invloed heeft dat op de efficiëntie en comfort?

De i-technologie is een graadmeter voor het totale warmwatercomfort en tegelijk ook voor de energieefficiëntie. De apparatuurverschillen "volelektronisch geregeld", "elektronisch geregeld" en "elektronisch gestuurd" bepalen de stabiliteit van de uitlaattemperatuur en daarmee het warmwatercomfort.

De temperatuur bij de kraan wordt door verschillende factoren beïnvloed. Deze kunnen door verschillende sensoren gecorrigeerd worden. Hoe hoogwaardger de doorstromer, hoe meer sensoren de watertemperatuur controleren en hoe nauwkeuriger de warmwatertemperatuur wordt gehouden – dat is bijzonder energie-efficiënt.

4-voudige intelligentie voor grenzeloos premiumcomfort
Voor de volelektronische regeling maakt STIEBEL ELTRON gebruik van 4i technologie. Deze combineert drie sensoren met een motorventiel.

Via de sensoren worden inlaattemperatuur, uitgaande temperatuur en debiet ingegeven. Een constante doel-werkelijkheid-vergelijking waarborgt, dat de gewenste temperatuur nauwkeurig wordt gehandhaafd. Presteert het apparaat maximaal, dan heeft een hogere warmwaterbehoefte automatisch een daling van de temperatuur tot gevolg. Om ook in dit geval de gewenste temperatuur te behouden, reguleert het motorventiel automatisch de minimale hoeveelheid water.

Vervelende temperatuurschommelingen bij het douchen behoren tot het verleden. Dit gebeurt volautomatisch, zonder dat de gebruiker er iets van merkt. Een hoger comfort – vooral wanneer meerdere kranen aangesloten zijn. Ongeacht het douchegedrag en onafhankelijk van externe invloeden wordt met de 4i technologie de gewenste temperatuur altijd op de graad nauwkeurig gehouden. Het bijmengen van koud water is overbodig. Zo wordt alleen de werkelijk benodigde energie ingezet en worden overeenkomstig hoge efficiëntiewaarden bereikt.

STIEBEL ELTRON installeert de techniek voor dit exclusieve comfort in topmodell DHE SL electronic comfort.

3-voudige intelligentie voor hoog comfort
De elektronisch geregelde apparaten zijn uitgerust inlaattemperatuursensor, een uitgaande temperatuursensor en een doorstroomsensor. Zo zorgt de doorstromer voor een constante en op de graad nauwkeurige uitgaande temperatuur. Als het apparaat in uitzonderlijke gevallen met maximaal vermogen werkt, bijvoorbeeld bij extreem lage inlaattemperaturen in de winter, kan de gebruiker via het ventiel de hoeveelheid water en daarmee zijn gewenste temperatuur regelen.

In totaal is ook de 3i technologie zeer efficiënt, omdat alleen de werkelijk benodigde energie en hoeveelheid water ingezet worden. In dit opzicht doet deze technologie niet onder voor de technologie van de premiumklasse.

2-voudige intelligentie voor het dagelijkse warmwatercomfort
De elektronisch gestuurde doorstromers werken met de zogenaamde 2i technologie, bestaand uit inlaattemperatuursensor en doorstroomsensor. Hierbij wordt de vereiste verwarmingscapaciteit afhankelijk van het gekozen temperatuurniveau berekend. Er kan tussen maximaal drie vaste temperatuurniveaus (ca. 35, 45, 55 °C) gekozen worden. Is een andere temperatuur gewenst, dan kan deze door het bijmengen van koud water individueel gestuurd worden. De energieefficiëntie van 2i technologie is geoptimaliseerd op het energieverbruik van de temperatuurniveaus.