Heeft STIEBEL ELTRON lucht/water-warmtepompen in het assortiment?

Alternatief voor lucht/lucht-warmtepompen?

Warmtepomp lucht/lucht? Kies voor lucht/water!

Met een lucht/lucht-warmtepomp voor een gezond leefklimaat in uw woning zorgen? Dat kan, maar bij STIEBEL ELTRON geven we niet de voorkeur aan de lucht/lucht-warmtepomp. De reden is eenvoudig: een lucht/lucht-warmtepomp kost u na verloop van tijd meer dan een lucht/water warmtepomp. Daarom raden we u uitdrukkelijk een lucht/water warmtepompsysteem aan.

Lucht/lucht warmtepomp met verwarming via de lucht? Lucht/water is een betere combinatie

Hoe werkt zo’n aerothermische warmtepomp nu precies? Een lucht/lucht warmtepomp verwarmt door warmte aan de buitenlucht te onttrekken. Die warmte komt binnen in uw woning terecht door middel van een warmtewisselaar. Warmtepompen lucht/lucht fungeren met een verwarmings-/koelsysteem dat lucht uitblaast in uw woning. Vergelijken we het temperatuurbereik van een warmtepomp op lucht met een warmtepomp lucht/water, dan kunnen we evengoed voor die laatste kiezen, die met een verwarmings-/koelsysteem op water werkt (radiatoren of vloerverwarming). Een lucht/water-warmtepomp haalt ook energie uit de buitenlucht tot een temperatuur van zelfs -20°C.

Lucht warmtepomp: kijk naar de prijs van lucht/water

De investering in een warmtepomp lucht/lucht haalt het op termijn niet bij die van een warmtepomp lucht/water. Bent u benieuwd naar het totale kostenplaatje? Als u kijkt naar de warmtepomp lucht/lucht prijs, moet u rekening houden met de aankoopprijs en de verbruiksprijs van lucht/lucht warmtepompen in vergelijking met warmtepompen lucht/water. Dan zal duidelijk worden dat de prijs van een warmtepomp lucht/water uiteindelijk voordeliger uitkomt. Wilt u de twee mogelijkheden vergelijken en slim investeren? Vraag raad aan onze specialisten.