Hoe diep is een grondboring voor een warmtepomp en hoeveel kost deze?

Warmtepomp boringen

Grondboringen warmtepomp

Plant u de aankoop van een warmtepomp met een diepteboring? Dan wordt bijna alle benodigde energie voor uw warmtepomp door de aarde geleverd. De warmtepomp haalt de warmte dan diep uit de grond. De precieze diepte van een grondboring voor warmtepomp hangt af van verschillende factoren.

Grondboring warmtepomp: grond versus lucht

Een warmtepomp haalt 60% tot 80% van zijn energie uit de natuur. Aangezien de temperatuur diep in de grond in het stookseizoen hoger is dan de temperatuur van de lucht, is het rendement van de warmtepomp met boringen hoger dan wanneer men de energie uit de lucht haalt. Hoe wordt er nu bepaald welke diepteboring voor een warmtepomp nodig is? De diepte van de boringen moet steeds nauwkeurig berekend worden om tot een optimaal rendement te komen. De factoren die meespelen zijn de grondsoort en de grondwaterspiegel in uw woonplaats. Daarnaast telt ook het te verwarmen volume mee.

Grondboringen warmtepomp: kostprijs

De kostprijs van de grondboring voor een warmtepomp is afhankelijk van de diepte van de boringen. Onze erkende installateurs staan u graag bij met advies en uitleg. Ze voldoen allemaal aan specifieke en strenge vereisten. Elk jaar wordt nagegaan of onze erkende installateurs nog steeds voldoen aan die eisen. Vraag een gratis offerte die afgestemd is op uw specifieke situatie en kies voor een groene toekomst waarin u ook nog eens flink bespaart op uw energiefactuur. Kiezen voor een warmtepomp, is een verstandige investering!