Hoe gebruik ik een elektronische doorstromer eigenlijk juist en energie-efficiënt?

Eigenlijk heel eenvoudig – gewenste temperatuur van het apparaat instellen en de kraan in positie „warm“ openen. De rest doet de elektronische doorstromer van STIEBEL ELTRON voor u: niet meer bijmengen van koud water, geen temperatuurschommelingen. Deze wijze van bedienen levert het grootste comfort en het apparaat werkt maximaal efficiënt. Dat bespaart geld en helpt het milieu.

Worden meerdere kranen met een elektronische doorstromer aangestuurd, dan zijn er afstandsbedieningen, om de benodigde gewenste temperatuur met slechts één klik in te stellen. De afstandsbedieningen zijn optioneel verkrijgbaar.

Vaak worden doorstromers verkeerd bediend. Zo wordt de daadwerkelijk gewenste temperatur bij de kraan door het bijmengen van koud water ingesteld, terwijl de temperatuur op het apparaat op het hoogste niveau ingesteld is. Wat zijn de gevolgen? Dat koude water wordt eerst met veel energie verwarmd en daarna met koud water weer afgekoeld. Als u dit zou vergelijken met autorijden, dan zou het betekenen constant vol gas te geven en de snelheid met de remmen te regelen – wat natuurlijk geen redelijk denkend mens zou doen. De gevolgen zijn onnodig hoog energieverbruik en verlies aan comfort.