Hoe zit het met de afgiftetemperaturen van warmtepompen?

Halen warmtepompen wel een afgiftetemperatuur die hoog genoeg is?

Regelmatig lezen we berichten in de media dat warmtepompen niet zouden kunnen worden ingezet bij de grotere verspillers van aardgas, zoals kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen, kerken, verzorgingshuizen, villa's etc. De reden zou zijn dat warmtepompen slechts een verwarmingsafgiftetemperatuur zouden hebben van maximaal 40 graden Celsius.

Dit is echter onzin.

Uiteraard zijn er leveranciers van warmtepompen die dit niet halen, maar STIEBEL ELTRON heeft dankzij 40 jaar ervaring warmtepompen ontwikkeld die zelfs tot 75 graden Celsius aanmaken.

Inzetbaar tot een buitentemperatuur van -20 graden Celsius!

Natuurlijk is ons advies om eerst goed te isoleren: een lage afgiftetemperatuur komt altijd ten goede aan het rendement van de totale installatie.

Al diverse scholen zijn zo verduurzaamd met onze warmtepompen. We hebben veel ervaring in het leveren van systemen om ook kantoren een herbestemming te geven.

Kies daarom voor warmtepompen van STIEBEL ELTRON. We bespreken graag de mogelijkheden met u. Wilt u meteen en geheel vrijblijvend een warmtepomp offerte aanvragen? Vul dan ons offerte formulier even in.