Wat is een monobloc warmtepomp en wat zijn de voordelen?

Warmtepompen monobloc

Monobloc warmtepomp
Gaat u een woning bouwen, plant u een renovatie of gaat u uw CV-installatie vervangen? Dan heeft u vast al nagedacht over hoe u uw woning dan wel gaat verwarmen en op welke manier u warm water gaat maken. Een monobloc warmtepomp is een slimme en energiezuinige keuze. Een warmtepomp onttrekt energie aan de omgeving: aan de lucht, de bodem of het grondwater. Energie uit de natuur is gratis en onuitputtelijk en dat is een groot voordeel. Kies voor een energiezuinige en economische oplossing en ga voor een monobloc warmtepomp van STIEBEL ELTRON!

Besparen met een monobloc warmtepomp
Wanneer u een monobloc warmtepomp installeert, begint u meteen met besparen. Een warmtepomp gebruikt maar één vierde van de elektriciteit die een traditioneel verwarmingssysteem nodig heeft. Uw energiefactuur zal dus meteen een stuk lager liggen. Dankzij de beschikbare subsidies wordt de terugverdientijd van uw monobloc warmtepomp soms een stuk korter. Investeren in een warmtepomp, is dus investeren in de toekomst. Niet alleen in de toekomst van het milieu, maar ook die van uw huis en portemonnee.

Werking van een monobloc warmtepomp
Wat is een monobloc warmtepomp nu precies? Bij dit type warmtepomp zijn alle componenten ingebouwd in één toestel. Het grote voordeel is dat de koelvloeistof in een gesloten circuit zit en dat er geen koeltechnische handelingen nodig zijn bij de installatie en bij het onderhoud. Dit is veilig voor het milieu én voor uw portemonnee!