Wat zijn gesloten staande warmwater boilers?

Bij een hoge warmwaterbehoefte van meer dan 100 liter worden staande boilers van 200 – 1.000 liter inhoud gebruikt. De verwarming van het water vindt meestal plaats tijdens de door het elektriciteitsnetwerk aangeboden daltarief. U houdt warm water met de gewenste temperatuur tussen 35°C en 82°C beschikbaar. De binnentanks zijn gemaakt van geëmailleerd staal met corrosiewerende staaf. De elektro-verwarmingsflens is seriematig ingebouwd.

Staande boilers worden of met schuimisolatie geleverd of op de plaats van installatie met een isolerende coating omhuld. Deze heeft als taak om het warmteverlies gering te houden. De standplaats van het apparaat dient zo gekozen te worden dat de tappunten, waar vaak warm water in kleine hoeveelheden nodig is, via een korte warmwater-leiding voorzien kunnen worden van warm water.

Ontstaan er bij het bepalen van de grootte van de boiler grenswaarden, dan moet u altijd de grotere boiler kiezen. Elektronische staande boilers met aanvullend ingebouwde warmtewisselaar zijn zeer geschikt voor warmwaterbereiding in combinatie met een centrale verwarmingsketel. Door de inzet van boilers kan de ongunstige zomerexploitatie van de ketel (als gevolg van de voortdurende beschikbaarheid van het gehele systeem) voorkomen worden. Deze combinatie laat zich ook achteraf installeren.