Opbrengst: € 160.000,- voor het Leontienhuis

Op 24 september zijn Hugo de Jonge en Leontien van Moorsel samen met Marianne Timmer, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel, Manuel Venderbos en andere betrokkenen op de fiets gestapt voor het goede doel: Het Leontienhuis. Deze wielertocht in de Zuidplas was onderdeel van het Charity Event dat plaats vond van 23 t/m 25 september. In totaal is er € 160.000,- opgehaald voor het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten waar Leontien van Moorsel en ervaringsdeskundigen mensen helpen op hun weg naar herstel.

Ongelofelijk ingrijpend

Leontien van Moorsel: “Ik vind het zo mooi en bijzonder dat zoveel bekende mensen belangeloos meefietsen evenals bedrijven en betrokkenen. En het is heel hard nodig want eetstoornissen zijn heel heftig, zeker tegenwoordig met wachttijden die kunnen oplopen tot 15 maanden.” Hugo de Jonge geeft aan waarom hij meefietst: “Het Leontienhuis is een prachtig initiatief. Toen ik wethouder was in Rotterdam had ik jeugdzorg in mijn portefeuille daar zag ik van dichtbij hoe ongelofelijk ingrijpend een eetstoornis kan zijn in het leven van jongeren en hun naasten. En daarom is het zo betekenisvol dat zij een plek hebben om tot zichzelf te komen en om de draad van hun leven weer op te pakken.” 

Bekenden, betrokkenen & bedrijven

Tijdens het weekend van 23, 24 en 25 september waren er tijdens het Charity Event wielertochten, fietstochten en wandeltochten om geld op te halen voor het Leontienhuis. Naast Hugo de Jonge, Leontien van Moorsel, Marianne Timmer, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Manuel Venderbos waren er ook veel naasten, betrokkenen en bedrijven, zoals sponsoren STIEBEL ELTRON en ICT Group, die tijdens dit weekend op de fiets stapte of de wandelschoenen aantrokken. Door de inzet van iedereen, die het Leontienhuis een warm hart toedragen, werd er in één weekend € 160.000,- opgehaald.  

Sfeerverslag Leontienhuis VIP Charity Ride

Zorgeloos thuis

STIEBEL ELTRON zet zich met haar duurzame producten en concepten in voor een gezond leefklimaat. Zij hebben een van de wielertochten georganiseerd om het Leontienhuis te steunen. Jaap Aukema, directeur STIEBEL ELTRON Nederland: “We zijn trots dat we hier mogen staan en zijn onder de indruk van de prestaties van het Leontienhuis. Als mensen een eetstoornis hebben heeft dat ook enorme impact op hun thuisomgeving. Bij het Leontienhuis geven ze de deelnemers een tweede thuis en vangen ze hun op vol warmte. Daar zien we de overeenkomsten, want we staan allebei voor een warm en zorgeloos thuis. En daar dragen we graag aan bij.”  

Leontienhuis hero award

Tijdens het event werd de jaarlijkse Leontienhuis hero award uitgereikt. Deze award reikt het Leontienhuis jaarlijks uit aan personen die zich op een impactvolle manier inzetten rondom eetproblematiek. Dit jaar is de award uitgereikt door Leontien van Moorsel aan twee hero’s, namelijk Jojanneke Bijsterbosch en Lot Sternheim. Samen werken zij aan de universiteit van Utrecht, hebben ze meerdere trainingen opgezet en introduceerde zij belangrijk materiaal voor mensen die te maken krijgen met een eetprobleem. Alles om naasten en professionals handvatten te geven over hoe om te gaan met eetstoornissen.

Het Leontienhuis

Dit bedrag is hard nodig, het Leontien is namelijk grotendeels afhankelijk van donateurs. Het Leontienhuis helpt ongeveer 350 families per jaar met 175 vrijwilligers. Door de donaties kan het Leontienhuis steeds meer families helpen. Een eetstoornis hebben is geen keuze. Het is een ziekte die je overkomt. Het Leontienhuis gelooft in herstel. Door herstelprogramma’s, 1 op 1 begeleiding en bijeenkomsten, maar vooral door het bieden van een tweede thuis waar je de tijd kunt nemen om te herstellen.