Hoe zit het met terugverdientijd en levensduur van een warmtepomp?

Is het zinvol om duurzame investeringen te doen?

Geregeld lezen we in de media dat het investeren in duurzame oplossingen niet zo mooi is als het lijkt. Warmtepompen zouden maar circa 10 jaar meegaan, de beloofde terugverdientijden zouden maar zelden gehaald worden. Hoe zit dit?

Levensduur van een warmtepomp
De levensduur van een warmtepomp is sterk afhankelijk van de complete installatie: de bron is belangrijk, de warmtepomp zelf, het afgiftesysteem (bijvoorbeeld vloerverwarming), de regeling en ook de behoefte van de gebruiker speelt een rol. De warmtepomp is de schakel in dit totale proces. Het is belangrijk dat alles goed ingeregeld is, zodat alles optimaal kan functioneren. Wij merken bij STIEBEL ELTRON dat kundig advies hierbij cruciaal is. Momenteel komen er diverse nieuwe producten op de markt. Het is belangrijk om bij de keuze voor een warmtepomp appels met appels te vergelijken. Hierbij komt meteen onze onderscheidende factor naar boven: STIEBEL ELTRON levert al sinds 1976 warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteitsbouw en heeft dus een enorm grote ervaring op dit gebied.

De warmtepompen van STIEBEL ELTRON zijn ontworpen voor een levensduur van 15 tot 20 jaar mits juist geïnstalleerd en gebruikt. De hoogwaardige kwaliteit van de gebruikte componenten en materialen is de reden van hun sterkte en duurzaamheid. Regelmatig zien wij warmtepompen die STIEBEL ELTRON circa 30 jaar geleden geïnstalleerd heeft nog steeds in gebruik. Veel warmtepompen van STIEBEL ELTRON werken al 25 jaar probleemloos. Over het algemeen ligt de gemiddelde levensduur bij normaal gebruik tussen de 15 en 20 jaar.

Terugverdientijd
De terugverdientijd wordt altijd bepaald door een aantal aannames op het gebied van prijsontwikkeling. Wat wordt de gas- en elektraprijs? We hebben geen glazen bol maar kunnen op basis van kennis, ervaring en kengetallen een vrij goede inschatting maken van uw persoonlijke situatie. Ieder project is maatwerk.  We bespreken graag de mogelijkheden en te verwachten terugverdientijd met u. Neem dan ook gerust contact met ons op. We helpen u graag vooruit.

Wilt u meteen en geheel vrijblijvend een warmtepomp offerte aanvragen? Vul dan ons offerte formulier even in.