Is vloerverwarming noodzakelijk bij een warmtepomp?

Of kunnen convectoren ook volstaan?

Geregeld krijgen we de vraag of bij de keuze voor een warmtepomp, vloerverwarming ook noodzakelijk is. Hoe zit dat precies?

Vloerverwarming is perfect geschikt voor energiezuinige woningen met een uitstekende isolatiewaarde. Een warmtepomp die aangesloten is op de vloerverwarming hoeft in een veel lagere temperatuur te voorzien (ongeveer 35°C) dan een warmtepomp die aangesloten is op klassieke radiatoren (ongeveer 65°C). Hierdoor verbruikt de warmtepomp aangesloten op vloerverwarming minder elektriciteit. U heeft het heerlijk warm én u bespaart tegelijkertijd op uw energiefactuur. 

Het voordeel van vloerverwarming is bovendien dat u hiermee ook eenvoudig kunt koelen in warmere periodes. 

Kortom: een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming kent enorm veel voordelen. Toch heeft of wil niet iedereen vloerverwarming. Hoe werkt het dan? En wat zijn de alternatieven?

Als u geen vloerverwarming heeft of wenst
Voor hoge efficiëntie is lage temperatuur verwarming noodzakelijk, zoals dus bijvoorbeeld vloerverwarming. Maar er zijn ook alternatieven: convectoren en lage temperatuur radiatoren. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag vooruit.

Wilt u meteen en geheel vrijblijvend een warmtepomp offerte aanvragen? Vul dan ons offerte formulier even in.

Meer informatie over o.a het comfort van de combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming lees u hier.