Maakt een warmtepomp buiten veel geluid of lawaai?

Wat voor specifieke eisen zijn er voor de opstelplaats van de buitenunit?

We horen en lezen vaak geruchten en verhalen dat een warmtepomp herrie maakt en dus voor overlast kan zorgen, zowel voor jezelf als voor je buren. Hoe zit dat?

Ons advies is om de opstelplaats van de buitenunit van een warmtepomp bij voorkeur niet nabij de slaapkamer te kiezen. Let ook altijd op met plaatsing op de erfgrens met de buren.

Stille warmtepompen
Er zijn altijd voor- en tegenstanders voor technieken zoals ook op de groeiende markt van warmtepompen. Er spelen diverse belangen welke soms terecht of onterecht resulteren in een negatief beeld. Zo gebeurt dat ook inzake het geluid van warmtepompen. Dit is vervelend, want hierdoor kan het beeld ontstaan dat álle warmtepompen veel herrie maken en voor overlast zorgen. Dat is zeker niet het geval. STIEBEL ELTRON heeft dankzij 40 jaar ervaring warmtepompen ontwikkeld die stil hun werk kunnen doen.

EN12102 goedgekeurd
Wij ontwikkelen warmtepompen die in de basis al erg stil zijn. Al onze warmtepompen worden getest conform de Europese EN12102 norm. Let er bij de aanschaf van een warmtepomp dan altijd goed op, of deze getest én genormeerd is via EN12102. Kom gerust luisteren op locatie of bij STIEBEL ELTRON in 's-Hertogenbosch om zelf uw mening te vormen. Wees op de normering zeer alert om nare verrassingen achteraf te voorkomen. U gaat nu een investering doen waarvan u de impact zult voelen gedurende de volgende 15-20 jaar. Dan moet het de juiste zijn, want als de warmtepomp er eenmaal staat dan is het te laat voor andere keuzes. Kies daarom voor betrouwbaarheid en zekerheid: kies voor STIEBEL ELTRON.

's Nachts: silent mode
Alle warmtepompen van STIEBEL ELTRON zijn uitgerust met een silent mode om hem vooral 's nachts op een lager toerental te laten draaien, waardoor geluid nog verder gereduceerd wordt.

Goed advies
Goed advies blijft cruciaal, ook inzake het bepalen van de beste standplaats voor de buitenunit. Wij hebben jarenlange kennis en ervaring op dit gebied en delen die graag met u. Soms zijn slechts kleine bouwkundige aanpassingen voldoende om het geluid nog verder te reduceren. Wij adviseren u daar graag in.

Voor ieder wat wils
Soms is een bodem-warmtepomp ook een optie, dan heeft u buiten geen unit nodig.
Een andere optie is een lucht-warmtepomp met een binnenopstelling. Bij STIEBEL ELTRON, specialist in warmtepompen, zijn volop alternatieven mogelijk. Centraal of decentraal. Wist u dat u er bijvoorbeeld ook voor kunt kiezen om alleen uw warm water met een warmtepomp of warmtepompboiler te genereren, en de warmtepomp niet in te zetten voor het verwarmen van uw woning? Per situatie kiezen we wat het beste is en leveren het maatwerk waar we om bekend staan. 

Appartement of galerijwoning
Wilt u meer lezen over waar de buitenunit van een lucht-water warmtepomp geplaatst kan worden, bijvoorbeeld als u in een appartement of galerijwoning woont, klik dan hier.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag vooruit. Wilt u meteen en geheel vrijblijvend een warmtepomp offerte aanvragen? Vul dan ons offerte formulier even in.