Waar plaats je de buitenunit van een lucht-water warmtepomp?

Hoe zit dat bij flats, galerijwoningen en appartementen?

Zo'n warmtepomp klinkt leuk, maar circa 35% van de Nederlandse woningen (in totaal staan er 7,7 miljoen woningen in Nederland) zijn flats en appartementen, of galerijwoningen. Hoe lossen we dat op? Waar plaatst u bij die woningen een buitenunit van een lucht-water warmtepomp?

Een logische plek om de buitenunit te plaatsen is op het platte dak, eventueel naast de pv-panelen.

Een andere optie is om de unit aan de wand te hangen, maar dit kan wat lastiger zijn bij het onderhoud.

Het is ook een optie om te kiezen voor een centrale oplossing. STIEBEL ELTRON heeft binnenopstellingen die u zou kunnen plaatsen in de centrale kelderruimte. U wekt uw energie centraal op met een (lucht) warmtepomp en gaat deze daarna verdelen d.m.v. verdeelstations.

Ook voor uw warm tapwater kunt u centraal een grote boiler plaatsen, maar dan krijgt u te maken met een toenemende complexiteit en een anti-legionella programma. In die situaties geniet het decentraal regelen van tapwater de voorkeur. Dat betekent dat u het warm water niet centraal regelt maar per appartement met boilers, doorstromers of warmtepompboilers op basis van ventilatie- of buitenlucht. Dit laatste kan ook in combinatie met WTW (warmteterugwinning).

Kies daarom voor warmtepompen van STIEBEL ELTRON. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Wilt u meteen en geheel vrijblijvend een warmtepomp offerte aanvragen? Vul dan ons offerte formulier even in.