Wat als u te weinig ruimte heeft voor een bodem warmtepomp?

Wat als u een kleine tuin heeft?

Sommige mensen geven aan dat ze over onvoldoende grond beschikken om een warmtepomp aan te schaffen die de warmte uit de bodem haalt. Zij kunnen in hun tuin geen bron(nen) laten boren. Hoe zit dat? Zijn er mogelijkheden om collectief een bron te nemen of zijn er andere opties?

Het is mogelijk om te kiezen voor een collectieve oplossing met bodem-warmtepomp, eventueel via een Vereniging van Eigenaars (VvE) of energieleverancier. Dit kan ook bij rijwoningen, maar in dat geval kiest men vaak eerder voor een andere oplossing. Vaak kiest men dan voor een lucht-warmtepomp.

Voor ieder wat wils
Bij een bodem-warmtepomp heeft u buiten geen unit nodig.
Een andere optie is een lucht-warmtepomp met een binnenopstelling. Bij STIEBEL ELTRON, specialist in warmtepompen, zijn volop alternatieven mogelijk. Centraal of decentraal. Wist u dat u er bijvoorbeeld ook voor kunt kiezen om alleen uw warm water met een warmtepomp of warmtepompboiler te genereren, en de warmtepomp niet in te zetten voor het verwarmen van uw woning? Per situatie kiezen we wat het beste is en leveren het maatwerk waar we om bekend staan. 

Appartement of galerijwoning
Wilt u meer lezen over waar de buitenunit van een lucht-water warmtepomp geplaatst kan worden, bijvoorbeeld als u in een appartement of galerijwoning woont, klik dan hier.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag vooruit. Wilt u meteen en geheel vrijblijvend een warmtepomp offerte aanvragen? Vul dan ons offerte formulier even in.