Terugblik ISH-beurs Frankfurt 2023

Door onze nieuwe collega’s Mark & Paul

Onze nieuwe collega’s Mark en Paul zijn vorige week naar de ISH-beurs geweest in Frankfurt. Voor marketing adviseur Mark was het de eerste keer dat hij naar de ISH ging. Samen met onze kennismanager Paul vertelt hij wat hun is opgevallen. Waar moet je anno 2023 op letten als je kijkt naar de energiesector?

Alles onder een dak

Mark “Iedereen stoeit met de klimaat- en energiecrisis, toch als je op de ISH rondloopt zie je pas hoeveel er mogelijk is. Zoveel innovatieve oplossingen die allemaal hetzelfde doel hebben, een duurzamere wereld, waarbij design vaak niet uit het oog wordt verloren.”

Paul “Ja helemaal eens met wat Mark zegt. Zoals nieuwe energiebeheersystemen, hernieuwbare energiebronnen en de aandacht voor energieopslag. Bijvoorbeeld ventilatie met warmteterugwinning toont oplossingen die bijdragen tot een veel efficiënter gebruik van verwarmingsenergie in de toekomst. Los van innovatieve producten was er ook veel aandacht voor duurzame concepten rond het waarborgen van een veilige energievoorziening, warmtepompen als belangrijke bouwsteen voor transformatie in de verwarmingssector en meer elektrificatie.

Elektrificatie dé oplossing?

Paul: “Elektrificatie is zeker een oplossing, we moeten van het gas af en elektriciteit is een goed alternatief. De belasting van het elektriciteitsnet is echter ook een belangrijke factor.

Verzwaring van het net en opslag van energie zijn nodig om geen overbelasting te krijgen. Dat heeft invloed op de haalbaarheid op lange termijn. Op de beurs zie je dan ook veel branche overstijgende oplossingen en concepten om zulke uitdagingen samen aan te gaan.

Zoals de integratie van hernieuwbare energie via slimme gebouwen in slimme steden alsook elektromobiliteit en gebouwautomatisering. Alleen samen kunnen we slim en duurzaam elektrificeren.”

Maak het elkaar makkelijker

Mark: “Die samenwerking gaan wij graag aan. Om het installateurs, bouwers, projectontwikkelaars en architecten, de vastgoedsector en andere geïnteresseerden zo makkelijk mogelijk te maken bestond onze stand uit drie zones: "Warmtepomp en ventilatie in nieuwbouw", "Ontkoling in de vastgoedsector" en "Renovatie van verwarming met warmtepomp". Het elkaar makkelijker maken en de samenwerking aangaan is in onze ogen een belangrijke factor voor een duurzame toekomst. Bij ons gaat dat onder het motto WP easy - warmtepomp, eenvoudiger dan ooit!"

Paul: “Ja WP easy zie je ook terug in onder andere onze gestandaardiseerde warmtepompsets voor gebruik in nieuwbouw en renovatie. Deze sets kunnen snel en gemakkelijk in serie worden geïnstalleerd. Dat bespaart bij nieuwbouw en renovatie enorm veel tijd voor installateurs. Niet alleen bij de installatie, maar ook bij planning en ontwerp.”

Ons gemist op de beurs?

Heb je ons gemist op de beurs en ben je nieuwsgierig naar hoe makkelijk warmtepompsets kunnen zijn voor jouw project? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies of een rondleiding door de showroom.

Neem contact op

Wil je net als Mark en Paul ook werken bij STIEBEL ELTRON? Dat kan! Word (Junior) Technisch Support Medewerker en help mee aan een duurzamere wereld door installateurs en andere relaties te woord te staan. Wil je wat anders doen binnen STIEBEL ELTRON? Bekijk de vacatures.

Naar de vacatures