Meest gestelde vragen over warmtepompen - Antwoorden van STIEBEL ELTRON

Meest gestelde vragen over warmtepompen van STIEBEL ELTRON

U overweegt een duurzame oplossing in de vorm van een warmtepomp, maar u heeft vragen? STIEBEL ELTRON helpt u graag verder.


We lezen in de media veel over warmtepompen zoals dat ze veel herrie maken, niet of moeilijk in bestaande woningen toe te passen zijn, veel ruimte in beslag nemen, vloerverwarming vereisen en last hebben van kinderziekten. Maar hoe zit dit nu écht?

Waar plaats je de buitenunit van een lucht-water warmtepomp?


Hoe zit dat bij flats, galerijwoningen en appartementen? Zo'n warmtepomp klinkt leuk, maar circa 35% van de Nederlandse woningen (in totaal staan er 7,7 miljoen woningen in Nederland) zijn flats en appartementen, of galerijwoningen. Hoe lossen we dat op? Waar plaatst u bij die woningen een buitenunit van een lucht | water warmtepomp?


Lees meer

Hoe zit het met de afgiftetemperaturen van warmtepompen?


Halen warmtepompen wel een afgiftetemperatuur die hoog genoeg is? Regelmatig lezen we dat warmtepompen niet zouden kunnen worden ingezet bij de grotere verspillers van aardgas, zoals kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen, kerken, verzorgingshuizen, villa's etc. De reden zou zijn dat warmtepompen slechts een verwarmingsafgiftetemperatuur zouden hebben van maximaal 40 graden Celsius. 


Lees meer

Is een hybride warmtepomp rendabel?


U hoort steeds vaker over hybride warmtepompen. Een hybride warmtepomp kan de sleutel tot succes zijn en de ideale oplossing voor uw situatie.

Hoe zit dit precies?


Lees meer

Is een hybride warmtepomp van STIEBEL ELTRON later all-electric gebruiken?


Wil je binnen 10 jaar van het gas af en overweeg je een hybride warmtepomp als tussenoplossing? Overweeg dan een all-electric ready warmtepomp van STIEBEL ELTRON!


Lees meer

Is vloerverwarming noodzakelijk bij een warmtepomp?


Of kunnen convectoren ook volstaan? Geregeld krijgen we deze vraag.

Wij geven u antwoord.


Lees meer

Maakt een buiten geplaatste warmtepomp veel herrie of lawaai?


Welke specifieke eisen zijn er voor de opstelplaats van de buitenunit? We horen en lezen vaak geruchten en verhalen dat een warmtepomp herrie maakt en dus voor overlast kan zorgen, zowel voor jezelf als voor je buren. Hoe zit dat?


Lees meer

Hoe zit het met terugverdientijd en levensduur van een warmtepomp?


Is het zinvol om duurzame investeringen te doen? We lezen geregeld in de media dat het investeren in duurzame oplossingen niet zo mooi is als het lijkt. Warmtepompen zouden maar circa 10 jaar meegaan en de beloofde terugverdientijd zou maar zelden gehaald worden. Hoe zit dit?


Lees meer

Wie kan een warmtepomp installeren?


Naast verhalen over financiering en draagvlak, lezen we ook geregeld dat de praktische implementatie van een warmtepomp geregeld de bottleneck vormt. De bouw en installateurs komen namelijk veel vakmensen tekort. Hoe zit dit?


Lees meer

Hoeveel ruimte neemt een warmtepomp in beslag?


Moet ik een slaapkamer opofferen? Geregeld krijgen we de vraag hoeveel ruimte men in een (nieuwbouw)woning moet reserveren voor de plaatsing van een warmtepomp-installatie. Vaak denkt men dat men hiervoor in een eengezinswoning een slaapkamer moet opofferen. Hoe zit dat?


Lees meer

Kan een warmtepomp in een bestaande woning toegepast worden?


Gaat dat samen met mijn huidige radiatoren? We lezen wel eens dat mensen beweren dat het comfort van een warmtepomp onvoldoende is, omdat een warmtepomp de radiatoren die reeds aanwezig zijn in een bestaande woning onvoldoende zou kunnen verwarmen. Hoe zit dit? Moeten radiatoren in bestaande woningen vervangen worden door convectors met ventilatoren?


Lees meer

Verbruikt een warmtepomp niet heel veel stroom?


Is een warmtepomp wel interessant als ik een kleine woning heb? We merken soms dat mensen denken dat een warmtepomp voor hen niet interessant is omdat ze maar een kleine woning hebben. Het zou alleen maar geld kosten omdat het stroomverbruik toeneemt in plaats van dat het een besparing oplevert, denkt men. Hoe zit dat?


Lees meer

Wat als u te weinig ruimte heeft voor een bodem warmtepomp?


Wat als u een kleine tuin heeft? Sommige mensen geven aan dat ze over onvoldoende grond beschikken om een warmtepomp aan te schaffen die de warmte uit de bodem haalt. Zij kunnen in hun tuin geen bron(nen) laten boren. Hoe zit dat? Zijn er mogelijkheden om collectief een bron te nemen of zijn er andere opties?


Lees meer

Aanschaf warmtepomp financieren?


Soms is financieren interessant. Er zijn diverse subsidiemogelijkheden omtrent energiebesparende maatregelen. Maar wist u ook dat u een warmtepomp kunt financieren? Dit geldt ook voor Verenigingen van Eigenaars.


Lees meer

Wat kost een warmtepomp?


Bij de zoektocht naar een goede warmtepomp komen er ongetwijfeld vragen over de kostprijs van de warmtepomp naar boven. Hoeveel kost een warmtepomp nu eigenlijk? En wat kost een warmtepomp installatie met installatiekosten erbij? 


Lees meer

Hoe diep is een grondboring voor een warmtepomp en hoeveel kost deze?


Plant u de aankoop van een warmtepomp met een diepteboring? Dan wordt bijna alle benodigde energie voor uw warmtepomp door de aarde geleverd.


Lees meer

Heeft STIEBEL ELTRON lucht-water warmtepompen in het assortiment?


Jazeker! Wij hebben voor iedere situatie een passende en duurzame oplossing. 


Lees meer

Is een warmtepomp met koeling vergelijkbaar met een airco?


Een warmtepomp zorgt voor warm water en een comfortabele temperatuur in huis. Maar kan een warmtepomp ook koelen?


Lees meer

Hoe kun je het beste warmtepompen vergelijken?


Warmtepompen vergelijken is een goede stap naar de juiste beslissing. Hoe pak jij dit aan?


Lees meer

Bij uw keuze voor efficiënte gebouw services heeft u veel keuze!

Profiteert u van onze jarenlange ervaring en de passie die ons drijft. Laat u goed door ons adviseren. Samen maken we uw huis toekomstbestendig.

> Vraag direct een offerte aan