Snelkook-blog voor genieters

Keukensprint voor efficiënt koken

Gelijktijdig snel en goed koken is alleen iets voor professionals? Niet voor kookblogger Anita Wienerroither. De Oostenrijkse laat zien met haar blog „Kuechensprint.com“: ook als amateur kan men in een handomdraai culinaire hoogstandjes op tafel toveren.

 

Mevrouw Wienerroither, in uw blog draait alles om snel koken. Waarom is dat 'snelle' zo belangrijk? 

Dat is ontstaan uit persoonlijke ervaringen. Zoals zovelen heb ik beroepsmatig een volle agenda en heb weinig tijd, om 's avonds te koken. Daarom wilde ik wat maken en een oplossing voor dit dilemma aanbieden. En die is relatief simpel: hoe sneller men kookt en hoe efficiënter men in de keuken werkt, hoe meer tijd overblijft voor de leuke dingen van het leven. Zoals om in alle rust van het eten te genieten. Dat is ook het motto van mijn blog: „snel koken, ontspannen genieten!“

Waarin onderscheidt zich Küchensprint – vergeleken met andere kookformats?

De meeste gerechten, die in kookboeken of kookprogramma's gepresenteerd worden, zien er super uit. Maar daar heeft dan iemand 3 uur voor gekookt. Als men het dan zelf probeert, ziet het resultaat er meestal anders uit. Mijn porties zien er precies zo uit zoals ze gekookt en ook gegeten worden. Precies dat toon ik: direct uit de pan op het bord - zonder grote tover-effecten. Keukensprint is een op het werkelijke leven gerichte blog - dat, denk ik, is wat het bijzonder maakt.

 


"Zout-mythe opgelost. Heeft water met zout langer nodig om te koken – en verbruikt dit daardoor meer energie? Dat kunt u gerust vergeten! Met of zonder zout speelt met betrekking tot energie geen rol."
Energieefficiëntie-TIP 1

Starthulp voor beginnende koks

Blogger Anita Wienerroithers geeft keukentips

Snel koken, zo gaat dat:

  1. Recepten altijd helemaal doorlezen en goed op de individuele stappen letten.
  2. Kijken welke ingrediënten men nodig heeft en alles vooraf klaarzetten.
  3. Rust bewaren en ontspannen blijven - ook als iets een keer niet goed gaat.
  4. Laat je helpen door partner, vrienden en kinderen. Koken tot een gezamenlijke belevenis maken – ook als je gasten uitgenodigd hebt.
  5. Meer tips voor beginnende koks op haar blog: www.kuechensprint.com
www.kuechensprint.nl

Eronder met de hitte! Ligt het deksel op de pan, dan verbruikt men ook minder energie - kook op matig vuur.
Energieefficiëntie-TIP 2

Honger gekregen? Heerlijke Küchensprint-recepten gratis downloaden

Geen tijd om te koken, meer mmmmh ...

Spaghetti met rucola-pesto en gebakken tomaten

Op de lepel, klaar, af: in minder dan 30 minuten zijn pasta en pesto klaar om van te smullen. Wie meteen de dubbele hoeveelheid pesto maakt en de tweede helft in een zuiver glas met olijfolie afvult en bedekt, heeft bij de volgende maaltijd zelfs nog minder werk.

Hier het Küchensprint-recept gratis downloaden (Duitstalig)

45 Minuten lasagne

Italie op je bord: de Italiaanse klassieker nieuw geïnterpreteerd met pastabladen, tomaten, gehakt en ricotta-Parmezaanse kaas-saus smaakt de hele familie. Buon appetito!

Hier het Küchensprint-recept gratis downloaden (Duitstalig)

"Koel blijven! Vertrouwt u op het energie-intensief voorverwarmen van uw oven - alleen voorverwarmen indien absoluut noodzakelijk."
Energieefficiëntie-TIP 3

Think Small

De kunst van de kleine keuken

Hoe men met de juiste tricks en kneepjes uit kleine keukens het maximale kan halen, laten Kirsten Johanson en Winfried Heinze zien in hun lifestyle-boek „Kleine Küchen“. Van minimalistisch-sober tot romantische vintage-keuken ­– aan de hand van 22 individuele en persoonlijke keukenoplossingen kan men zich hier voor zijn eigen, kleine keukendroom laten inspireren.

Iedere centimeter telt

Wie woont in een grote stad met beperkte woonruimte en exorbitante huurprijzen kent het probleem: is het woonoppervlak klein, dan wordt bij de planning vaak op de keuken bespaard. In zo'n geval is iedere centimeter kostbaar - slimme oplossingen die de beschikbare ruimte optimaal benutten zijn dan gewenst.

Compacte techniek, meer comfort

Een van de voorwaarden voor een creatieve en slimme ruimte-efficiëntie is de ruimtebesparende integratie van compact Home Comfort. Innovatieve warmwater-apparaten bieden comfort en maximale prestaties met minimale afmetingen – zo heeft u meer ruimte zonder dingen op te hoeven geven.

Kleine keuken, grote ideeën

Creativiteit en ruimteefficiëntie zijn essentieel voor een perfecte keuken in een kleine afmeting - maar dat niet alleen: inspiratie en innovatieve techniek zijn daarbij net zo belangrijk.


DCE compact RC - De STIEBEL ELTRON oplossing voor de kleine keuken

Het doel: op de graad nauwkeurig warm water in de keuken

Meer comfort, vlak aan de wand

De elektronisch geregelde compacte-doorstromer DCE RC levert warmwater op de graad nauwkeurig van 20°C tot 60°C. In het bijzonder voor keukengootstenen is dit comfort uiterst aangenaam. 

Naar de compacte doorstromers

Voordelen voor bij u thuis

  • Ideale hoeveelheid water voor de gootsteen | 4,5 l/min bij 55°C
  • Uniek plat compactformaat
  • Bijzonder comfortabel en energieefficiënt door elektronische prestatieregeling
  • Snelle en eenvoudige bediening
  • Op de graad nauwkeurige instelling en twee gewenste temperaturen vrij in te programmeren
Naar doorstromer DCE RC

"Laat u het koken! Gebruikt u heetwatertoestellen om water te koken – dat bespaart tijd en energie.
Energieefficiëntie-TIP 4